İçimi döküyorum

Aslında bende senin gibiyim, evdeyim para kazanmak istiyorum ama yok arkadaş, logo tasarlıyabiliyorum az çok bionluk sitesinde ilan vermem için benden 20 TL istiyor yok yani 20 TL bile yok, düşün. Onun dışında sadece10, fiverrda ilan verdim 1-2 ay oldu daha alıcılardan bi tık mesaj yok. Dışarıda da çalışamıyorum malum pandemi vs.

Açıkçası gelecek kaygısı çekiyorum. Bu yaşta Avrupa'da yaşıtlarım staj yaparak bile Türkiye'nin asgari ücretinden daha fazla kazanıyor, 1-2 ay staj yapsa efsane sistem dizebilir, ek olarak PS5+oyun alabilir, hadi stajı geçtim çocuklar evde bile para kazanabiliyor, evde iş imkanı sunuluyor onlara. Türkiye'de de bakan çıkmış ''Yok evden çalışın'' falan, boş boş ötüyor.

Bu yaşta düştüğümüz şu hallere bak, söylenecek söz yok.

Hocam bizdede öyleydi, babam hiçbir zaman almadı, ben kendim 3100 sistem topladım lakin aldıktan sonra hevesim kalmadı sattım. (Pc toplama hevesimi aldığımdan ve tek cs oynadığımdan)Lakin bilişim okumama rağmen ev durumundan lise mezunu olunca direk işe gideceğim.

Açıkcası hocam şu anda hevesim solmak üzere. Mesleğime elime almam belki 6-7 yıl daha var ki o da atanma mevzusu biterse. :D Hevesim solduktan sonra alsam ne olur almasam ne olur?
Hevesinizi kaybetme durumu tamamen size bağlı. Yurtlarından sürülen Yahudileri düşün. Saçma bir örnek ama adamlar yıllar boyunca yurtlarına dönmenin hayaliyle yaşadılar. Sonra da döndüler. Siz o aşkı kaybetmezseniz ve her daim onun hayaliyle yaşarsanız elbet bir gün hayalinizi gerçekleştirirsiniz.

Dostum bir de şöylesi var, ben deyıllarca PC toplama hayali kurdum. Keşke kurmasaydım diyorum mesela, en azından kafam rahattı diyorum. Aldığım günden beri derdi, sıkıntısı bitmedi. Sürekli bir şeyinde sıkıntı çıkıyor, belki onlarca kez servise gidip geldim, sonunda bıkıp vazgeçtim. Yaşım 18, virüs olduğu için işe başlayıp oyalanamıyorumda. Neredeyse bütün gün evdeyim anlayacağın. Tek zevkim bilgisayardı, o da Türkiye'nin berbat servisleri yüzünden kalmadı artık. Okul desek, bazı kendi problemlerimden dolayı bıraktım. Açıktan sınavlara giriyorum şuan. Düşününce hayatımı bu ülkede bomboş geçirdiğime üzülüyorum.

Benim durumum hepinizden kötü. 17 yaşındayım. Çiftçi olduğumuz için çok ağır şartlar altında çalışıyorum. Yıllardır yazın gece bile tarla da sulama yapıyoruz, römorkta yatıyorum. Traktör sürmekten kamburum çıkt. I gelirimiz çok iyi ama biz gelince para yok, elime telefon alınca diyor babam çık odadan, aylık gelirimiz 20 knın üzerinde ama 3-5 bin TL bana ayıramıyorlar. Evimizde ayda 10 15 k para çarçur oluyor ama bilgisayar deyince kan beynine sıçrıyor babamın. Kendisi günde 8 saat televizyon izliyor. R mart aralık arası 20 gün evde kalmamışımdır her gün tarladayım bu yaz bana verilen para hesapladım 425 TL 6-7 ay gece gündüz ağır iş altında çalışıyorum resmen benimle dalga geçiyor babam neyse.
Ayrıca topladığım paramı bile harcamama izin vermiyorlar yani anlayacağınız 5K param olsa bile PC aldırtmazlar.

Pandemi var nerede ve nasıl çalışayım? Vücut yapım ağır işe uygun değil ve 16 yaşındayım.
Alerjik gribi olan ben ve astım hastası olan kuzenim 7 yaşından beri çay topluyoruz. Bir gün güneş o kadar çarpmıştı beni ki kusup bayılmıştım. Yine de para alamazdık sadece evi geçindirmek için toplardık, sağolsunlar ailemizde bilgisayar almıştı bize iyi değildi ama idare ettik yine de uzun yıllar boyunca. Yok ben çalışamam ben zayıfım diye bir şey yok, sanayide 7,8 yaşında çocuklar var onlar nasıl çalışıyor? (kesinlikle çalışmalarını savunmuyorum çok tehlikeli o yaşta çocukları çalıştırmak)
İleriye dönük bir işe girip kariyerinizi ilerletin yada geçici olarak bir yerde çalışıp harçlık çıkarın, artık alışmanız lazım aileniz her zaman size bakamayacak kendi başınıza bir şeyler yapmaya başlamanız lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı