İçimi döküyorum

Jares

Decapat
Daha fazla  
İçimde ne varsa ortaya döktüm, ben artık devam edemeceğim.
Merhaba öncelikle ben 16 yaşındayım ve bu ana kadar yaşadığım şeylerden yola çıkarsam hayat çok saçma geliyor. İnsanlar doğduğu gibi bir dine bağlamak ve o dindeki tanrıya tapmasını sağlamakda, bir erkeğin kızla ( veya tam tersi ) ciddi bir ilişki yaşarken kızın 10,15 tane erkekle konuşması bile beni yoruyor.

Artık hiçbir şeyi kaldıramıyorum. Mesela bir flört yapsanız ciddileşseniz bile karşınızdaki sizi normal elinde oynatıp atabiliyor. Sosyal hayatım yok denecek kadar az fakir bir ailede doğdum, büyüdüm ve yaşıyorum kendime bir eşya almak için aylarca harçlık biriktirmem gerekiyor ki ben biriktirene kadar o eşyanında fiyatı artıyor. Malum Türkiye ekonomisi elden bir şey de gelmiyor. Babam annemi daha evlenmeden aldatmaya başlamış, annem sonradan öğrendi mi o zaman biliyor muydu ben de bilmiyorum.

Evlendiklerinden beri 21 yıl geçti ve adam hala aldatıyor. Önceden çok fazla annem belli etmemeye çalışsada yaşım ilerledikce olayları anlamaya başladım. Bir ara terzi dükkanı açmıştık kardeşim ve beni gece 2 3'e kadar çalıştırıp sabah 8 de işe götürüyordu hiçbir günde tatil yapmıyordu eve gelince yemek yemeyip ha bire bizi azarlıyordu zamanla anlamaya başladım dükkanın karşısındaki kadınla birlikte olduklarını kadına elmas mücevher giysi bakım aklınıza gelebilecek her şeyi alıyordu dükkandan aylık 5,6 bin lira kazanırsa ailesine 1000 lirayı zor veriyordu. Biz bunları yakaladığımızda annem fenalaştı (annemin annesi ve babası yok)kadın kendine gelemedi babamdan uzaklaştı bize bakmak için işe gitti. İşten eve dönerken yolda fenalaştı ben gittim.

Yardıma bizim hiçbir akrabamız bize yardım etmedi zor. Günlerimizde ama sorsan hepsi çok iyi özellikle dayım, her işimize karışır ama kendi çocuklarının ne yaptıklarından kimseye söz ettirmez. Her neyse bir zaman sonra annemle babam yeniden birlikte oldular, aradan 2 ay geçmeden başka bir tane kadınla bulduk yine affetti. Sonra iş yerinden başka bir kadınla ve yine aynı olaylar her zaman en sonunda annem affediyor. Zaten ayrılmaya çalışsa muhtemelen bir akşam haberinede biz çıkarız ayrılmaya çalıştığı kocası ailesini katlettdi diye bir gün konuşmak için çağırdığında yanında bıçakla gelmişti belli olmasın diye. Gazete sarmıştı bir de amcam eve girince fark etti ve hemen bıçağı ondan aldı vs. hayatım bu şekilde ilerliyor. Şu anda başınızı şişirdiysem özür dilerim umarım. Sizin daha iyi hayatlarınız vardır.

Görüşmek üzere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anneniz en büyük hatayı yapmış. Aldatan her türlü tekrar aldatır. Bir daha aldatmasa da (ki aldatır) yine affedilmeyecek bir durum. Allah yardımcınız olsun. Boşansın da nafaka alın bari.

Tek çare derslerine çalışıp bir yere gelmen. Aileni ancak böyle kurtarırsın. Arada uğrayın buraya, iletişim kuralım. Hayatta başarılar.

Senin yapabileceğin tek şey, çalışıp kendini kurtarmak. Eğer ümidi kesersen, hiçbir şey yapmazsan 10 yıl sonra çok pişman olursun. Çok zor bir hayatın var biliyorum, ama başka çaren yok.

Baban da hiç umurunda olmasın. Bırak kendi kendine vicdan azabı çeksin.

Dostum, öncelikle baş şişirme mevzusu vs. yok. Burda emin ol ki seni destekliyecek bir sürü dostun, abin, kardeşin bulunmakta. Daha gençsin, hayat zor evet, fakat herkes mutlu mesut yaşamıyor. Maalesef ki herkesin illa ki bir sıkıntıları var. İlerde inşALLAH, sıkıntısız güzel bir geleceğin olur. Aklını ve kalbini hiç bir zaman kötülüğe yöneltme. Sen çalışıp kendi hayatını kurtarmaya yönel. Hayatında başarılar dilerim dostum. Umarım herşey yoluna girer.

Senden daha çok dertler yaşadım zamanında, ona rağmen hayattan kopmadım, çok çalıştım ve yurtdışına yerleştim, şu an çok mutluyum, arkama baktığımda iyi ki pes etmedim diyorum. Olay yurtdışına çıkmak değil sakın yanlış anlamayın, olay finansal özgürlüğünü kazanmak. Herkes kendi derdini en büyüğü sanıyor, emin ol tek derdi olan sen değilsin, en büyük dert sende de değil.

Bunu söylemem lazım, her şey aslında sana bağlı. Babana boyun eğmemelisin. Annenin yanında dur onları koru. Ben yaşamadım ama empati kurduğum zaman yaşadığın zorluğu anlıyorum. Biraz zor gelebilir ama vaktin oldukça çalış para kazan ve bunu gizle. Üniversite sınavına çalışmayı unutma. Güzel bir üniversite tutturursan çalıştıklarınla bir ev kirala ve aileni oraya taşı o babanın yüzüne dahi bakma. Okullardan sonra çalış eve para getir, evi görmen ve karnını doyurman yeter. Biliyorum bunları yapmak çok zorlu olacak ama şu an bulunduğun durumdan daha iyi olacaksın. Üniversite bittiği zaman gerçekten para kazanacaksın. O zaman hem aileni mutlu edersin hem de kendini.

Konu aile içi sorunlar olduğunda; kurbanlar hep çocuklardır. Ama üzülme.
Okulunu, eğitimini eksiksiz tamamlamanı tavsiye ederim. Sorumluluk düzeyin değiştikçe, annene ve kardeşlerine çok daha iyi bir ortam sağlayabileceksin. Daima sabırlı ol ve annene destek ol. Özellikle annenin evde uğraştığı, gündelik yaptığı işlerde sürekli yardımcı ol. Senden bu şekilde bir destek görmesi onu ; ev ortamında çok daha güçlü kılar. Bu o kadar önemli bir ayrıntıdır ki, annene güç vermeyi / destek olmayı seçmek, hem onun hem senin bir aile olarak bağlarınızı da kuvvetlendirir. Zorluklara karşı birlikte göğüs gerebileceğinizin, mücadele edebileceğinizin antrenmanıdır.
Biliyorum gerçekten zor ama, yaşın itibarıyla üstesinden gelemeyeceğin hiçbir şey yok, buna inan.

Senden daha çok dertler yaşadım zamanında, ona rağmen hayattan kopmadım, çok çalıştım ve yurtdışına yerleştim, şu an çok mutluyum, arkama baktığımda iyi ki pes etmedim diyorum. Olay yurtdışına çıkmak değil sakın yanlış anlamayın, olay finansal özgürlüğünü kazanmak. Herkes kendi derdini en büyüğü sanıyor, emin ol tek derdi olan sen değilsin, en büyük dert sende de değil.
Hocam siz 3 ya da 2 üniversite bitirmiştiniz değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı