İçimi döküyorum

445124

Centipat
Katılım
4 Nisan 2021
Mesajlar
312
Makaleler
1
17 yaşındayım, 3 senedir kız arkadaşım yok ve hayatımda bir defa kız arkadaşım olmuştu. Onun da bırakın kız arkadaşı elini bile tutamamıştım, o zamanlar çocuk olduğumuz için ailesinden habersiz evcilik oynuyorduk zaten. Onunla küstükten sonra biraz daha olgunlaştım ve kendi yoluma devam etmeye başladım, arkadaşlarımla geziyordum ve klasik ergen hayatı bilirsiniz işte.

Daha sonradan bilgisayara olan ilgim başladı. Daha doğrusu bilgisayara değil de internete olan ilgim. İşler biraz daha ciddileşince çoğu arkadaşımla resmi bir küslük olmasa da aramızı açmıştık zaten. Geriye bir tek gelip geçici sınıf arkadaşlarım ve en yakın arkadaşım diye adlandırdığım arkadaşım kalmıştı. Müzik ilgim biraz kabarmaya başladı, önceden sadece underrated Türk rapçileri dinlerken Amerika sanatçılarına yöneldim. Bugüne kadar gerçek hayatta müzik zevki benimkiyle aynı olan tek insan bile göremedim. Çoğu ya Türk rapçileri dinlemeye devam etti ya da nötr takılmaya başladı.

Bundan yaklaşık 2, 5-3 sene öncesinde yavaştan psikolojik ataklarım başladı. Ama atak dediğim şey ismini bile bilemediğim çok basit şeylere takılmak. Mesela bazı zamanlar bilgisayarımdan nefret etmeye başlıyorum, telefondan sürekli eski YouTube videoları seyrediyorum. Mesela bir gün geceden başlayarak sabaha kadar telefonumdan takla king seyretmeye başladım. (adı Yavuz Selim, şimdi takip etmiyorum.) Mesela başka bir örnek bir gün sadece telefonumdan Ekşi Sözlük'teki "yaşadığınız paranormal olaylar" başlığını okumuştum. Yaşadığım psikolojik ataklar adını bile bilmediğim önemsiz şeyler işte. Ama bunlarla mücadele etmeyi öğrendim, mesela tam bunlardan birisini yaşamak üzereyken bilgisayarımı tekrar açıp içimi sizlere dökmek gibi, bir nevi mücadele etmek diyebilirim.

Annem ile babam ayrı, annem, abim ve ben olmak üzere 3 kişi yaşıyoruz. Abim zaten en az haftada bir olmak üzere eve sarhoş dönerdi, yemek ısıtırdım, onu yerdi ve saçma şeyler anlatıp odasına gidip uyurdu. (normal hayatında adam gibi adamdır, son derece ortama göre uyum sağlar, kendisini veya değer verdiği insanların ezilmemesi için çabalar, destek olur.) Bu alkol olayına zaten annem de alışmıştı ve her ne kadar sevmese de abimin eve sarhoş gelip uyuması olayı normal gibi bir şey olmuştu. Bağımlı olduğunu zaten biliyorduk. Ama son zamanlarda annem ile abimin eve sarhoş geldikten sonra içki kokmadığını fark ettik, dün de sarhoş geldi. Ama içki kokmuyordu, bu durumda sizin de aklınıza gelmiş olabilir ki uyuşturucu içiyor olmasından şüpheleniyoruz. Yakın arkadaşım dediğim, çoktan aramızın açıldığı arkadaşım da öyle bir insan. Arabalardan hoşlanır ve büyüdükçe yok orada içiyoruz gelsene, burada içiyoruz gelsene ayağına yatar. Öncesinde arkadaşımdan abimin esrar içtiğini duymuştum. Ama esrar içen bir insanın alkol sarhoşluğundan daha öte bir seviyeye gelmeyeceğini biliyorum. Bugüne kadar oradan buradan edindiğim bilgiler sayesinde esrarın o kadar da ciddi bir uyuşturucu olmadığını biliyorum. (çoğu ülkede kullanmak yasal.)

Çoğu şeye rağmen kendi yolumu çizmeye devam ediyorum ve her düştükten sonra daha güçlü ayağa kalkıyorum. O kadar şeyi yazıp okuduktan sonra, bunları size anlatmamın bile moralimi büyük ölçüde düzelttiğini farkettim. Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Çoğu şeye rağmen kendi yolumu çizmeye devam ediyorum ve her düştükten sonra daha güçlü ayağa kalkıyorum.
En güzelini yapıyorsun. Benim sinirimi sosyal hayatla alakalı bir şey bozarsa kendi kendime diyorum ki.
"Sizinle mi uğraşacağım herkesin kendi hatası, saçmalığı kendine bana ne"
Bunu dedikten sonra alışmak zor olacak ama çok daha iyi hissedeceksiniz.
 
Bir kardeşin olarak bu mesajı yazıyorum. Dinini bilmiyorum fakat namaz kılıp kur'an okumanı önereceğim. Eğer ki Müslüman isen bunları yapıyorsundur, eğer yapmıyorsan yapmanı öneririm. Bunun dışında fazlasıyla kitap okumanı öneriyorum.
Belki vesile olurum diye; 90-100 senelik bir ömrü boşa yaşıyor olamayız. Dünya hayatında bile bu kadar anlam varken bu anlam boşa gidiyor olamaz. Bunun sonucunda da ahiret yani öldükten sonra da hayatın olduğuna biz Müslüman'lar inanıyoruz. Bu dünyaya sınanmak için geldik. Allah sabır versin diyeyim. Selamun aleyküm, iyi geceler...:)
 
Konunla biraz alakasız ama zamanında ve halen devam eden ailemde geçmişte yaşadıklarından dolayı alkol ve sigara bağımlılığı var. Annem ve babam günde 3 kutu bira kesin içiyorlar. Ben alkole karşı değilim ama insanların bunu düzenli olarak yapması artık sinir ediyordu. Geçenlerde Corona Cerveza aldım, içtim. Önceden de ne zaman sarhoş olacağımı bildiğim bir seviye vardı. İçtim ve düşündüm. İnsan içincede bir şey değişmiyordu. Küçükken babam eve haciz geldiğinde arabaya biner ve şehrin ücra bir köşesinde arabadan inip, Ahmet Kaya veya Sezen Aksu kaseti takııp sigarasını içerdi. Annem evde benim oyalnmam için Pioneer müzik setinin verirdi. Annem de sigarasını, birasını -ve başka içkileri- içerdi. Ama hiçbir şey değişmezdi. Ortam yine gergin ve soğuktu. Babam eve gelirdi, herkes suskundu. Sonra ben bir soru sorardım, annemle babam cevap vermezdi. Sonradan fark ettiğim kadarıyla insanlar sadece yapmak istedikleri şeyleri kaybetmekle kalmıyor, umutlarını da kaybediyordu.

Ben ailem konusunda çok takıntılı bir bireyimdir. Annem, babam veyahut ben hata yaptığım zaman bunu düşünürken kendini kaybeder ve kendimi içten içe tüketirim. Bence siz bunu yapmayın. Çözüm yolunu da bilseniz ya da üretseniz veya yapsanız bile bazı şeyler için artık çok geç oluyor. O yüzden bence artık bazı şeyleri takmayın.
 
Hocam Altındağ gibi bir yerde bunları yaşamanız normal. Yaşanan çevrenin önemli olduğunu düşünüyorum. Ailenizin birbirinden ayrı olması sizi ve abinizi derinden etkilemiş. Aile bölündükten sonra çocukların da biraz başıboş kalması oldukça kötü oluyor. Kız gibi meseleler hiç önemli bile değil. Kız, bilgisayar, araba bunlar gelip geçici şeylerdir. Yaşadığınız bunca şeye rağmen yine de hayat mücadelesinde pes etmeyin.
 
Bende çok şey yaşadım senin gibi ama yaşadıklarım senin yaşadıklarının yarısı bile etmez. Sen benden daha çok şey yaşamışsın. Nasıl desem kader midir yoksa başka bir şey mi. Ara sıra bende keşke ailemi kendim seçebilmem derim. Gerçi ben alışalı da çok oldu.
 
17 yaşındayım, 3 senedir kız arkadaşım yok ve hayatımda bir defa kız arkadaşım olmuştu. Onun da bırakın kız arkadaşı elini bile tutamamıştım, o zamanlar çocuk olduğumuz için ailesinden habersiz evcilik oynuyorduk zaten. Onunla küstükten sonra biraz daha olgunlaştım ve kendi yoluma devam etmeye başladım, arkadaşlarımla geziyordum ve klasik ergen hayatı bilirsiniz işte. Daha sonradan bilgisayara olan ilgim başladı. Daha doğrusu bilgisayara değil de internete olan ilgim. İşler biraz daha ciddileşince çoğu arkadaşımla resmi bir küslük olmasa da aramızı açmıştık zaten. Geriye bir tek gelip geçici sınıf arkadaşlarım ve en yakın arkadaşım diye adlandırdığım arkadaşım kalmıştı. Müzik ilgim biraz kabarmaya başladı, önceden sadece underrated Türk rapçileri dinlerken Amerika sanatçılarına yöneldim. Bugüne kadar gerçek hayatta müzik zevki benimkiyle aynı olan tek insan bile göremedim. Çoğu ya Türk rapçileri dinlemeye devam etti ya da nötr takılmaya başladı. Bundan yaklaşık 2, 5-3 sene öncesinde yavaştan psikolojik ataklarım başladı. Ama atak dediğim şey ismini bile bilemediğim çok basit şeylere takılmak. Mesela bazı zamanlar bilgisayarımdan nefret etmeye başlıyorum, telefondan sürekli eski YouTube videoları seyrediyorum. Mesela bir gün geceden başlayarak sabaha kadar telefonumdan takla king seyretmeye başladım. (adı Yavuz Selim, şimdi takip etmiyorum.) Mesela başka bir örnek bir gün sadece telefonumdan ekşi sözlükteki "yaşadığınız paranormal olaylar" başlığını okumuştum. Yaşadığım psikolojik ataklar adını bile bilmediğim önemsiz şeyler işte. Ama bunlarla mücadele etmeyi öğrendim, mesela tam bunlardan birisini yaşamak üzereyken bilgisayarımı tekrar açıp içimi sizlere dökmek gibi, bir nevi mücadele etmek diyebilirim. Annem ile babam ayrı, annem, abim ve ben olmak üzere 3 kişi yaşıyoruz. Abim zaten en az haftada bir olmak üzere eve sarhoş dönerdi, yemek ısıtırdım, onu yerdi ve saçma şeyler anlatıp odasına gidip uyurdu. (Normal hayatında adam gibi adamdır, son derece ortama göre uyum sağlar, kendisini veya değer verdiği insanların ezilmemesi için çabalar, destek olur.) Bu alkol olayına zaten annem de alışmıştı ve her ne kadar sevmese de abimin eve sarhoş gelip uyuması olayı normal gibi bir şey olmuştu. Bağımlı olduğunu zaten biliyorduk. Ama son zamanlarda annem ile abimin eve sarhoş geldikten sonra içki kokmadığını fark ettik, dün de sarhoş geldi. Ama içki kokmuyordu, bu durumda sizin de aklınıza gelmiş olabilir ki uyuşturucu içiyor olmasından şüpheleniyoruz. Yakın arkadaşım dediğim, çoktan aramızın açıldığı arkadaşım da öyle bir insan. Arabalardan hoşlanır ve büyüdükçe yok orada içiyoruz gelsene, burada içiyoruz gelsene ayağına yatar. Öncesinde arkadaşımdan abimin esrar içtiğini duymuştum. Ama esrar içen bir insanın alkol sarhoşluğundan daha öte bir seviyeye gelmeyeceğini biliyorum. Bugüne kadar oradan buradan edindiğim bilgiler sayesinde esrarın o kadar da ciddi bir uyuşturucu olmadığını biliyorum. (çoğu ülkede kullanmak yasal.)

Çoğu şeye rağmen kendi yolumu çizmeye devam ediyorum ve her düştükten sonra daha güçlü ayağa kalkıyorum. O kadar şeyi yazıp okuduktan sonra, bunları size anlatmamın bile moralimi büyük ölçüde düzelttiğini fark ettim. Okuduğunuz için teşekkürler.
Kendi kötü hissettiğin zaman hiç bir şey düşünme ve sadece yapmak istediğin şeye odaklan bütün dikkatinle. Biraz daha iyi hissetmeye başladığın zaman düşünmen gereken şeyleri düşünürsün. Abinin madde kullanımı konusunda tedavi alması gerekebilir.
 

Geri
Yukarı