İçimi döküyorum

Kimseye anlatamıyorum, ben de buraya yazayım dedim.

13 yaşındayım ve gelecek kaygım var, evet 13 yaşında gelecek kaygım var. (pek şaşırtıcı gelmedi değil mi?) 5-6 kişilik arkadaş grubum dağıldı, daha yeni sosyalleşmeye cesaret edebiliyorum. Tek bir hobim vardı o da oyunlar, mecburen bırakmak zorundayım galiba çünkü bu berbat ekonomide hepsi çok pahalı. Bir oyuna 300₺ veremem. 8. sınıfa geçiyorum, 10-11 aylık 7. sınıfın yorgunluğunu atabilmek için sadece 15 günüm var, dershanem 16 Ağustos'ta başlıyor. 2 Temmuz'da okullar kapanıyor ve 1 ayda telafi eğitimi var. Onca yorgunluğu üstümden 15 günde atacağım diye düşünüyordum fakat bunun bir de 7. sınıf tekrarı var. Eğitim bakanımıza çocukluğumuzu bitirmek çok kolay geliyor herhalde.

"Bunlar dert mi? Büyüyünce göreceksin." derseniz, farkındayım. Büyüdüğümde daha da zorlaşacak fakat ben 5. sınıftan beri pek mutlu değilim (nedeni berbat hocalarım.). Üniversite okuyup belki de işsiz kalacağım ve o kadar okumam boşa gidecek. Sayfalarca ödeve bir şey demiyorum zaten, hepiniz yaşıyorsunuz.

Bu sene LGS'ye girecek olan biri olarak, şu anda çok sıkma kendini sonlara doğru bunalırsın.

Dini kaygılarınız yoksa intihar etmek kolay çözüm.
Günümüz veletlerine (velet çocuk demek) öyle geliyor. Hayatlarında çektikleri en büyük acı 7.sınıftaki aşkları olanlar ölüm acısına dayanıp cehennemde (Dinine göre tabi) sonsuza dek yanmayı kolay sanıyorlar. Haftaya LGS'm var. Netlerimi söylemesem daha iyi. Ailemden açıkça nefret ediyorum ama hiç elime oyuncak bıçak alıp domatese çevirmedim kendimi. (Eskiden yaptım tabi)

Bu sene LGS'ye girecek olan biri olarak, şu anda çok sıkma kendini sonlara doğru bunalırsın.
Ben sıkmıyorum ki kendimi, muhteşem Ziya Selçuk 11 ay ders işletip 15 gün tatil yaptırıyor. Onda da yapabildiğim kadar 7. sınıf tekrarı yapacağım, telafi eğitimine gitmem belki.

Ben sıkmıyorum ki kendimi, muhteşem Ziya Selçuk 11 ay ders işletip 15 gün tatil yaptırıyor. Onda da yapabildiğim kadar 7. sınıf tekrarı yapacağım, telafi eğitimine gitmem belki.
7.Sınıf konularından hiç sormayacaklardır. Şimdiden 8.sınıf konularını öğren. Başlarda konuları kolayca anlayıp son hafta hepsini birden unuttum ben. Şu an konu tekrarına önem veriyorum yani. Konular iyi otursun sene başından.

Günümüz veletlerine (velet çocuk demek) öyle geliyor. Hayatlarında çektikleri en büyük acı 7.sınıftaki aşkları olanlar ölüm acısına dayanıp cehennemde (dinine göre tabii) sonsuza dek yanmayı kolay sanıyorlar. Haftaya LGS'm var. Netlerimi söylemesem daha iyi. Ailemden açıkça nefret ediyorum ama hiç elime oyuncak bıçak alıp domatese çevirmedim kendimi. (eskiden yaptım tabii)

Biraz düşün istersen. Çocuk diye insan olmadığı anlamına gelmiyor. Bu çocuklar daha 7. sınıfta akranlarının gezdiği tozduğu zamanlarda eve tıkanıp ders çalışıyor. 13 yaşındaki bir bünyeye bu tip acılar ağır gelebilir tabii ki. Sen şu an 5. sınıftaki dertlerini önemsemiyorsun bile. Birazda bu açıdan düşün.

7.Sınıf konularından hiç sormayacaklardır. Şimdiden 8.sınıf konularını öğren. Başlarda konuları kolayca anlayıp son hafta hepsini birden unuttum ben. Şu an konu tekrarına önem veriyorum yani. Konular iyi otursun sene başından.
7. sınıf 8'in temeli, soruyorlar. Şimdiden 8. sınıf konularını öğrenmek yapacağım en büyük hata olabilir.

Biraz düşün istersen. Çocuk diye insan olmadığı anlamına gelmiyor. Bu çocuklar daha 7. sınıfta akranlarının gezdiği tozduğu zamanlarda eve tıkanıp ders çalışıyor. 13 yaşındaki bir bünyeye bu tip acılar ağır gelebilir tabii ki. Sen şu an 5. sınıftaki dertlerini önemsemiyorsun bile. Birazda bu açıdan düşün.
Ben de 13 yaşındayım zaten, en iyi ben anlarım özellikle doğduğum yerden, aileden. Vatan sağolsun bütün gün geçmişim hakkında düşünüyorum.

Üzme kendini fakat "eğitim ve öğretim bakanı" ziya Selçuk böyle yaparsa geleceğin mahvolur şu an da en büyük hayalim Polonya da evlenip oranın vatandaşlığını almak tıpkı bir komünistin her gününü enternasyonel marşı ile geçirmesi gibi:')

Eğer çalışma için isteğin yok ise Atatürk'ün bu konuşmasını dinleyip öyle çalış :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kimseye anlatamıyorum, ben de buraya yazayım dedim.

13 yaşındayım ve gelecek kaygım var, evet 13 yaşında gelecek kaygım var. (pek şaşırtıcı gelmedi değil mi?) 5-6 kişilik arkadaş grubum dağıldı, daha yeni sosyalleşmeye cesaret edebiliyorum. Tek bir hobim vardı o da oyunlar, mecburen bırakmak zorundayım galiba çünkü bu berbat ekonomide hepsi çok pahalı. Bir oyuna 300₺ veremem. 8. sınıfa geçiyorum, 10-11 aylık 7. sınıfın yorgunluğunu atabilmek için sadece 15 günüm var, dershanem 16 Ağustos'ta başlıyor. 2 Temmuz'da okullar kapanıyor ve 1 ayda telafi eğitimi var. Onca yorgunluğu üstümden 15 günde atacağım diye düşünüyordum fakat bunun bir de 7. sınıf tekrarı var. Eğitim bakanımıza çocukluğumuzu bitirmek çok kolay geliyor herhalde.

"Bunlar dert mi? Büyüyünce göreceksin." derseniz, farkındayım. Büyüdüğümde daha da zorlaşacak fakat ben 5. sınıftan beri pek mutlu değilim (nedeni berbat hocalarım.). Üniversite okuyup belki de işsiz kalacağım ve o kadar okumam boşa gidecek. Sayfalarca ödeve bir şey demiyorum zaten, hepiniz yaşıyorsunuz.

Bütün gün yiyip içip yatıyorsun sabah akşam telefon oynuyorsun sonra yok gelecek kaygısı yok şu kaygısı yediğin önünde yemediğin arkanda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı