İçimi döküyorum

Kardeşim boş ver iyi olmuş. Bende aynı yollardan geçtim yaş 22 şimdi. Neleri, kimleri çıkardık hayatımızdan bir bilsen. Bunlar hep hayat tecrübesi. Sigara, evet kötü fakat içki daha kötü. İçki uçsuz bucaksız belaya sokar insanı. Sigaranın en azından niyeti belli, yavaş yavaş zehirliyor.

bir anımı anlatayım. lise sondayım. Sınıfta X-3 isimli kızın benden hoşlandığını öğrendim. Büyük müzakereler ve görüşmeler sonucu gönül işimiz oldu. 1 hafta geçti, 2 hafta geçti, 3. hafta oldu. Çıkardım telefonu mesaj atacağım durağa beraber gidelim diye. Attım mesajı, dedim X-3 beraber gidelim durağa. Bana dedi ki, gelmene gerek yok, sebebini sordum. Ben işte artık çevremde ki kimseye güvenemiyorum...(keşke bunu yazacağına direkt ayrılalım deseydi, böyle dolambaçlı şeylere gerek yok) falan devamı, bir ton şey. Dedi, ayrılalım. Tamam ayrılalım fakat sebebi ne? Diye sordum. Bana dediği tek şey "annemden" korkuyorum. Peki dedim, öyleyse öyle. Orada bitirdik.

Ertesi gün oldu, dersteyiz fakat CS 1.6 oynuyoruz bilgisayarlarda sınıfça. Telefonuma bir çağrı geldi. Telefon bilinmedik numara. Açtım. İşte ben X-3'ün annesiyim, oğlum çıkışta bir konuşalım, dedi. Tamam teyze dedim, okulun çıkışında ki parka gelirim ben orada konuşuruz ne istersen. Nasıl bir kafayla yaşıyormuşum bilmiyorum fakat o hışımla ne hocayı dinledim ne kendimi dinledim, neyim varsa topladım sınıfın kapısını çarpıp çıktım.

Gittiğimde X-3'ün annesi beni orada bekliyordu. Başladık konuşmaya, işte siz kardeşsiniz, siz okuyorsunuz, siz arkadaşsınız falan sevgili olamazsınız bir ton şey söyledi. Neyse, ee zil çaldı millet çıkıyor okuldan. X-3'ün kendisi geldi ve arkasında sınıf arkadaşlarımla beraber bir de. O sırada X-3 bana karşı öyle bir tavır aldı ki, neye uğradığımı gerçekten o an şaşırdım. 3 yıldır aynı sınıfta ömrümüz geçmiş. Bambaşka biri oldu. Annesi durduk yere sinirlenmeye başladı. Ben daha ne olduğunu anlayamadan annesi sol eliyle bana bir tokat çıkarttı ki babam ve annem bana hayatımda bir kere öyle vurmadı. Başım saat 24 yönünden 21 yönüne döndü. Dalga geçmiyorum. Dedi seni bir daha kızımla konuşurken görmeyeyim yoksa seni dağa kaldırırız falan teyze tehdit etti beni. Annem yaşında kadın vursan vurulmaz. Sövsen sövülmez. Sırf bu yüzden kendimi de tuttum ağzımı da tek kelime etmedim tokadı yedikten sonra. yarım saat sonra okulun duvarında sigara içiyordum. Ağzına sigara sürmemiş ben.

Tek suçum kızıyla gönül ilişkimiz olması. Elini bile tutmadım elini. Keşke şimdi ki aklım o zaman olsaymış. Diyorum ki kendime o kadar çok şeyi dert etmişim ki halbuki masada biriken tozlardan farkı yokmuş. Allah'a şükür, yaşım ilerledikçe bir şeyleri idrak eder oldum da, artık bir sorunla karşılaştığımda ya da birisiyle tartışma durumuna gelirsem, önce kendimi yokluyorum, sonra karşımdakini yokluyorum. 3-4 defa ölçüp biçip karar veriyorum. Yoksa zararlı çıkan ben oluyorum. Boşu boşuna kimsenin kalbini kırmanın mantığı yok. Bunun gibi ve daha farklı hem arkadaş hem aile olsun nice şeyler yaşadım. İnsan bunları yaşayacak ki hayatı öğrenecek. Senin durumunu inan yaşamayan yoktur.

Şu da kulağına küpe olsun. O lisede, üniversite de arkadaş edindiklerin var ya, işte hiçbirisi okul bittiğinde senin ne adını ne soyadını ne de kim olduğunu hatırlayacak. O yüzden hepsine koy gitsin. Baktın birisi sana surat mı büküyor, işte şuraya gelmedin buraya gelmedin, bana bunu ısmarlamadın falan gibi şeyler yapıyorsa. Ondan ne arkadaş ne dost ne de kardeş olur. arkadaş, kardeş, dost dediğin iyilik yapınca artmaz, kötülük yapınca azalmaz.

Sınıfına dikkat et, gruplaşmış ve burnu bir havada tiplerden uzak dur. Bunlar genelde vur kaç tiplerdir. Bugün arkadaşın yarın düşmanındır. Böyle köşe de kıyı da tek kalmış kimsenin arasına almadığı kişilerle arkadaşlık kur. Çünkü böyle insanlar dışlandığı için birileri ona dostça yaklaştığında seni, benimserler. Kaybetmez istemezler ve işi çıkara dökmezler (istisnai durumlar elbet vardır insan oğlu bir değil). 4 senelik lise hayatımda öyle tecrübeler edindim ki, şimdi sorunlarla karşılaştığımda dimdik karşılayabiliyorum, çok şükür. Aileni her daim mutlu etmeye çalış. Onlar hayattayken kıymetlerini bil. Göçtüklerinde öyle bir boşluk oturur ki içine, başka şeyle o boşluğu dolduramazsın. Keşke benim de başıma gelip bağıracak bir ablam, abim vs olsaydı.

Abi senin içinde üzüldüm senin dediğini ve diğer abla/abileriminde dediklerini uyguluyacağım artık hayırlısı diyelim yeni bir okula başlayacağım bu sene farklı bir semtte inşallah hayırlısı neyse o olur.
 
Hiçbir şeyin yoksa ya müzik dinle ya müzik üret kardeşim. Çünkü hissettiğin duyguyu belli bir müzikle bulman çok kolaydır ve sonuç da verir. Sansar salvo hayat kurtarır
 
Hiçbir şeyin yoksa ya müzik dinle ya müzik üret kardeşim. Çünkü hissettiğin duyguyu belli bir müzikle bulman çok kolaydır ve sonuç da verir. Sansar salvo hayat kurtarır.

Biraz ergence gelecek ama Ahmet kayanın hani benim gençliğim nerede dinliyorum kulağıma çok hoş geliyor.
 
Biraz ergence gelecek ama Ahmet kayanın hani benim gençliğim nerede dinliyorum kulağıma çok hoş geliyor.

Neyi seviyorsan kardeşim orası sana kalmış. Ama sevdiğini dinlemek -hatta sadece dinlemek değil sevdiğin herhangi bir şey- iyi gelir. Yazılımla falan da ilgilenirsen zaten kimseye ihtiyaç duymadan yaşarsın ülkede iyi sayılan iki üç meslek anca vardır maalesef.
 
Neyi seviyorsan kardeşim orası sana kalmış. Ama sevdiğini dinlemek -hatta sadece dinlemek değil sevdiğin herhangi bir şey- iyi gelir. Yazılımla falan da ilgilenirsen zaten kimseye ihtiyaç duymadan yaşarsın ülkede iyi sayılan iki üç meslek anca vardır maalesef.

Yazılım düşünüyorum haftaya kursa başlayacaktım hatta. Onun dışında oyun oynamayı severim ama bilgisayarı elimden aldılar.
 
Yazılım düşünüyorum haftaya kursa başlayacaktım hatta. Onun dışında oyun oynamayı severim ama bilgisayarı elimden aldılar.

Bir şeyler yapıp alsan iyi olurdu aslında ama durum gerçekten kötü. Kendimi kötü hissediyorum çünkü yapabileceğim ne bir şey ne de öneri kaldı 😒
 
Hayattan gerçekten de sıkılmış bulunmaktayım. Bu 3 gündür başıma gelmeyen şey kalmadı. Dünden önceki gün ablamla tartıştım, ablam da bana bir daha benim işlerime karışırsan en adisin dedi ve ağza alınmayacak küfürler etti. Dün de arkadaşlarımla buluşacaktım, saat akşam 7 buçuk-8 gibi dedim ki ne kadar getireyim, 20 dedim, yok yetmez dediler, 50 dedim; yok, yetmez dediler. Ben de şakasına aynen bunu yazdım "Hayırdır oğlum hesabı bana mı kitleyeceksiniz? 😂" ve bana hepsi bir anda küfür edip bir daha yanımıza gelme dediler, gruptan da attılar. Ben şaşkın şaşkın bakıyorum telefona aradan, 15 dakika geçti abimin eşyaları vardı değişecek, mağaza da 10 dakikalık yürüme mesafesinde. Abim dedi ki: Git bu eşyaları değiştir abim gittikten sonra diğer ablam dedi ki sen bırak ben arkadaşlarımla buluşacağım o sırada değiştiririm ben de tamam dedim bilgisayarı açtım birden abim gelip bağırmaya başladı dedim ki ablam götürecekmiş ben de tamam dedim ama tir tir titriyorum korkudan sonra ablamla gönderdi beni ablam da sinirlendi direkt minibüse binip gitti ben de yanıma para almadığım için yolda ağlayarak gittim ablamın peşinden bugün de yine ablamla annem kavga ediyorlardı (dün elbiseleri değiştirmeye giden ablam) dedim ki yapmayın kendinize yazık ama aşırı derecede bağırıyorlardı ben de en son sinir krizi geçirip bağırdım duysanıza beni diye ikisi birden bana terbiyesiz dedi aradan 1 saat geçti abim geldi işten yemek yiyecekti ben de saat 3 gibi yediğim için aç değildim bunu söyleyince yine bağırmaya başladı. Az önce de tek bir arkadaşım kalmıştı o da ailesi yüzünden ayrıldık cidden ne yapacağımı bilmiyorum bağırmak istiyorum hunharca ama nafile bana bir akıl verin arkadaşlar. Ne yapacağımı şaşırdım.
Böyle şaka yaptıktan sonra küfür edip ayrılan insanlarla arkadaş olma zaten. Böyle insanlardan ne kadar önce kurtulsan o kadar iyi. Diğerleri için üzüldüm.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı