İçimi Döküyorum

Lee Van Cleef

Megapat
Daha fazla  
Biraz içimi dökmek istiyorum:
Meslek lisesi mezunuyum, yazın bitime doğru dershaneye yazılıp hazırlanıyorum. Dershaneye kayıt olurken müdürü "bu dershanenin denemeleri zor olur" demişti. Ama nedense tam istediğim netleri elde edemedim. Tabi ki 100 net istemiyorum, sadece benim istediğim bölüme yetsin yeter. Danışman hocamız deneme aldırdı, o denemelerde dershane denemelerine göre iyi net alıyordum, moralim kendine geliyordu. Ama bazen aklıma geliyor ve moralim bozuluyor sanki hiçbir şey yapamayacak gibiyim, çaresizliğe düşüyorum. Rehberlik hocamız sen meslek lisesi mezunusun olabilir demişti ve hak veriyorum çünkü meslek lisesi mezunuyum ne beklersin ki? Anadolu lisesi gibi değil. 1 yıla 4 yılı sığdırmaya çalışıyorsun ve bu çok zor. Beceremediğim tek ders Türkçe. Sanki Türkçe özürlüsüyüm, sınavda yapıyorum ama emin olduklarım yanlış çıkıyor. Diğer üst sınıflar sadece Türkçe netleri ile önüme geçiyor. Kantinci abi ile konuştuğum zaman moralimin neden bozuk olduğunu sordu benle anlatmıştım. "Takma kafana düzelir" dedi. Yakın arkadaşım ile konuştuğumda bana "Benim eksi net görmüşlüğüm var." dedi. Bu beni motive ediyor. Teşekkür ederim okuduğunuz için iyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorunu "takma" diyerek sorunu çözemezsin. Bakın sayısal sözel tamamen hangisine çalıştığına ve sevdiğinize bağlı bir bebek düşünün hiç bir şeye yeteneği yok ama onu sonradan yönlendiren ailesi nelerde başarılı olacağına karar verir ve dış etkenler, "Türkçe özürlüsüyüm" demişsiniz 1 sene önce ki sınava giren beni hatırlattı, "En çok başarılı olanlar en çok başarısız" olanlardır Mustafa Kemal Paşa'nın dediği gibi "Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız var çalışkan" olmak. O "özürlüsüyüm" demek bu "özürlüsüyüm" demek çözüm değil çalışırsanız eksikliklerinizi bulur tamamlarsınız, bol bol test, deneme çözün yanlışlarınızı bulacaksınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı