İçinde Linux ISO'su olan USB bootlanmıyor

Rufus 2.6 sürümü ile aynen görseldeki gibi hazırlamayı dener misin?
1723477051263.png

Ventoy kullanışlı. :)
Ventoy boot ISO seçim ekranı da mı gelmedi?
Ventoy boot ekranı geldi ise ISO da sorun vardır.
Ventoy boot seçim ekranı gelmedi ise BIOS da değiştirilmesi gereken bir ayar daha var demek ki.

Ventoy boot seçim ekranı geliyor ise Ventoy'a linux ISO ile beraber başka bir bootable ISO daha atın ve onun boot edip etmediğini kontrol edin. Ediyorsa sorun Lınux ISO sunda demektir.
Yada Ventoy kurarken GPT yerine MBR seçmiştir :)

Ventoy kullanışlı. :)
Ventoy boot ISO seçim ekranı da mı gelmedi?
Ventoy boot ekranı geldi ise ISO da sorun vardır.
Ventoy boot seçim ekranı gelmedi ise BIOS da değiştirilmesi gereken bir ayar daha var demek ki.

Ventoy boot seçim ekranı geliyor ise Ventoy'a linux ISO ile beraber başka bir bootable ISO daha atın.
Ventoy boot ekranı geliyor, Linux mint seçim ekranı da geliyor ancak hem uyumluluk modu hem normal modda 2 dakika falan açılmasını bekledikten sonra yeniden başlatıyor bu arada bunu söylememişim USB'yi BIOS'dan önyükleme sırasında ilk sıraya alıyorum.

Yada Ventoy kurarken GPT yerine MBR seçmiştir :)
İkisini de denedim aynı.

Ventoy boot ekranı geliyor, Linux Mint seçim ekranı da geliyor ancak hem uyumluluk modu hem normal modda 2 dakika falan açılmasını bekledikten sonra yeniden başlatıyor bu arada bunu söylememişim USB'yi BIOS'tan önyükleme sırasında ilk sıraya alıyorum.

İkisini de denedim aynı.

ISO dosyası yanlış inmiş olabilir bir daha indirin çözülecektir ardından Rufus ile yazdırıp kurun çalışacaktır.

ISO dosyası yanlış inmiş olabilir bir daha indirin çözülecektir ardından Rufus ile yazdırıp kurun çalışacaktır.
Maalesef arch linux'da da aynı biliyorum saçma ama tam komut yazma yerine gelmeden önce yeniden başlatıyor makineyi.

Ventoyda varmıydı öyle bir ayar tam hatırlayamadım ama var ise dediğiniz gibi son ihtimalde bu.
Teşekkürler..
1723477402272.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı