spriggan
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Yazılım Geliştirme
- Anakart
- MSI B760 Tomahawk
Selam Dostlar,
Corsair SP120 3'lü Fan paketini satın aldım. Yeni kurduğum sisteme bunu kurduğumda fanlar sorunsuz hava üflüyor fakat RGB aydınlatmalarını çalıştıramadım. Sanırım bu fanlar bu kontrolcü ile uyumlu değil. Doğrudan anakart üzerinden bağlamam için fan çoklayıcı önerisi yapabilir misiniz? Ya da başka bir yöntemle bağlama şansım var mı? (Anakart üstünde doğrudan hepsine yetecek kadar soket kalmadı. Sıvı soğutmanın bağlantıları da var çünkü.)
Kullandığım bileşenler:
1.Corsair Airflow 5000D Fan Kontrolcüsü
2.Corsair SP120 üçlü paketinden çıkan 3 adet fan
3.Corsair fan paketinden çıkan Corsair Lightning Node Core kontrolcü
Kurulumu basitçe anlatayım.
Corsair Lightning Node Core'u güç kaynağına SATA bağlantısı üzerinden bağladım.
Corsair Lightning Node Core'un diğer kablosunu Anakart üzerindeki USB bağlantı noktasına bağladım.
SP120 fanların bir kablosunu Corsair Lightning Node Core üzerindeki soketlere bağladım.
SP120 fanların 4 pinli bağlantılarını da 5000D ile gelen kontrolcüye bağladım.
RGB fanlar çalışmıyor. Benim yaptığım bir kaç araştırma sonucu fanların 5000D ile uyumlu olmadığını, fanların doğrudan anakarta bağlanması gerektiğini söylemişler. Doğruluğundan emin olmak ve doğru kontrolcüyü almak istiyorum.
Tavsiyeleriniz nelerdir?
Corsair SP120 3'lü Fan paketini satın aldım. Yeni kurduğum sisteme bunu kurduğumda fanlar sorunsuz hava üflüyor fakat RGB aydınlatmalarını çalıştıramadım. Sanırım bu fanlar bu kontrolcü ile uyumlu değil. Doğrudan anakart üzerinden bağlamam için fan çoklayıcı önerisi yapabilir misiniz? Ya da başka bir yöntemle bağlama şansım var mı? (Anakart üstünde doğrudan hepsine yetecek kadar soket kalmadı. Sıvı soğutmanın bağlantıları da var çünkü.)
Kullandığım bileşenler:
1.Corsair Airflow 5000D Fan Kontrolcüsü
2.Corsair SP120 üçlü paketinden çıkan 3 adet fan
3.Corsair fan paketinden çıkan Corsair Lightning Node Core kontrolcü
Kurulumu basitçe anlatayım.
Corsair Lightning Node Core'u güç kaynağına SATA bağlantısı üzerinden bağladım.
Corsair Lightning Node Core'un diğer kablosunu Anakart üzerindeki USB bağlantı noktasına bağladım.
SP120 fanların bir kablosunu Corsair Lightning Node Core üzerindeki soketlere bağladım.
SP120 fanların 4 pinli bağlantılarını da 5000D ile gelen kontrolcüye bağladım.
RGB fanlar çalışmıyor. Benim yaptığım bir kaç araştırma sonucu fanların 5000D ile uyumlu olmadığını, fanların doğrudan anakarta bağlanması gerektiğini söylemişler. Doğruluğundan emin olmak ve doğru kontrolcüyü almak istiyorum.
Tavsiyeleriniz nelerdir?