ID-Cooling SE 214 XT eridi

Nereye sürmem gerek hocam
Delid işlemi yapmanız gerekiyor ve bunun için el becerisi, dikkat ve işlemci kapağı ile PCB'yi birbirinden ayrabilceğiniz alet edavat lazım. Bu videoyu izleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Doğrudan işlemci ve soğutucu arasına da uygulanabiliyor. Sadece Alüminyum soğutucuyla kullanmamalıydı.
Uygulanabilir ama o iş için yapılmadığı için sıkıntı çıkarır, kaliteli bir termal macundan daha kötü performans verir.

Termal macunun tek yaptığı iş iki yüzey arasındaki o mikroskobik boşlukları doldurmak, ondan sıvı metal değil de iyi yayılıp o boşlukları doldurabilecek bir şey alınmalı.
 
Arkadaşlar gittim yeni soğutucu aldım, montajını yaptım ama ekrana görüntü gelmiyor no signal de kalıyor. Ne yapmam gerek ? (Kasadaki fanlar klavye vs ışık geliyor)
 
Arkadaşlar gittim yeni soğutucu aldım, montajını yaptım ama ekrana görüntü gelmiyor no Signal de kalıyor. Ne yapmam gerek? (Kasadaki fanlar klavye vs ışık geliyor)

İşlemci ya da anakartın ölmüş olma ihtimali yüksek. Oluşan kimsayal tepkimeden dolayı ısı kaynaklı hasar almış olabilir ya da elektriği ileten bir yapıda olduğu için eğer anakarta bir yerlere bulaştıysa kısa devre yaptırmış kartı yakmış da olabilir.

Tüm bağlantılarını doğru yaptığını düşünüyorsan, anakart/işlemci pinlerinde yamulma yoksa BIOS sıfırlayıp tekrar dene.


Sistemde biriken statik elektriği atmak için de PSU'yu prizden çekip, kasa güç tuşuna 1 dk basılı tut, 10-15 kerede bas çek yap.

Böyle de açılmazsa işlemciyi başka anakartta denemelisin. Eğer başka anakartta çalışırsa kendi anakartın bozulmuştur. Eğer başka sistemde de çalışmazsa işlemcin ölmüştür muhtemelen. Tabii anakartın da ölmüş olma ihtimali var. 2. durumda onu da ayrı olarak denemek gerekir. Lakin bozuk anakarta takacağın sağlam işlemci de bozulabilir dikkat et.
 
Biraz sonra bilgisayarcıya götüreceğim. Bilmediğim işlere de bulaşmam bir daha...
Hepinize çok teşekkür ederim,sorunu öğrenip yazıcam buraya benzer vakayla karşılaşan arkadaşlar için.

Arkadaşlar 5 saatlik bi işlemin ardından herhangi bir arıza olmadan sadece tak çıkar ile çalıştı her şey :D bios yenilendi o kadar...
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı