ID-Cooling SE-224-XTS vs NZXT T120 RC-TR120

Bende bu DeepCool soğutucuyu çok beğendim de sessiz çalışır mı 5700X ile arkadaşın dediği gibi.

Alınabilir. 224-XTS'e nazaran pek de yüksek sesli değil çift fan olmasına rağmen.

1710395438727.png
 
Çalışır, DeepCool'un da beyazı var. 2 kasaya kurdum dijital ekranı olmayan modelini çok sessiz.

NZXT zayıf kalır soğutma blokları oldukça az DeepCool'a göre.


Yok doğrudur da sadece uygun fiyatlı Amazon da var oda 15-20 günde geliyor benim o kadar bekleme sürem olmadığı için NZXT sipariş geçtim :)
 
Yok doğrudur da sadece uygun fiyatlı Amazon da var oda 15-20 günde geliyor benim o kadar bekleme sürem olmadığı için NZXT sipariş geçtim :)
Sessiz arıyorum dediğiniz için söyledim. Sessizlik fan ile ilgili bir durum değil ki, her fan üç aşağı beş yukarı belli fiyat segmentinde belli bir desibelde oluyor. Soğutma bloğu küçük bir soğutucuyu güçlü bir işlemciye takınca soğutma yaprakları çok ya da çabuk ısınacağından fanlar daha yüksek devirde döner ve ses olarak size geri döner. Çok sessizlik beklemeyin özellikle yük altında.

Uzun süre yüksek devirde çalışan fanlar da ömrünü daha çabuk yarılaycağından daha kısa sürede rulmanları eskir ve yine ses yapar. Önemli olan blok aslında.

Sessizlik ararken ortalama bir ürün almışsınız. Çift fan daha düşük devir ve fısıltı sesi demek. Keşke büyük bloklu ve çift fanlı bir model alsaymışsınız. İlla Deepcool da olmak zorunda değil.
 

Geri
Yukarı