İdam gelmeli mi?

• Konuyu başlatan Chole
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 13.864
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuda güzel bir video var.

Gelirse çok ağır suçlar işlemiş kişiler idam edilir diye düşünüyorum. Tabii cezalar daha sert ve caydırıcı olursa bunun gibi pis bir yönteme gerek kalmaz ama bu sefer de insanlar 'Devlet bizi sömürüyor.' diyerek sıkıntı çıkartabilir. Çok tartışılacak bir konu. Neresinden bakarsan bak işin ucu sıkıntıya çıkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuda güzel bir video var.

Hukukun karar verdiği idamı tartışırken darbe sonucu yapılan bir idamı sunmak konuyu baltalamaktan ibarettir.

Gelirse çok ağır suçlar işlemiş kişiler idam edilir diye düşünüyorum. Tabii cezalar daha sert ve caydırıcı olursa bunun gibi pis bir yönteme gerek kalmaz ama bu sefer de insanlar 'Devlet bizi sömürüyor.' diyerek sıkıntı çıkartabilir. Çok tartışılacak bir konu. Neresinden bakarsan bak işin ucu sıkıntıya çıkıyor.
İki ucu b*klu değnek. (!)

Kardeşim resmi olarak idam gelmemeli bu senin dışardan ülkeye olan bakışı değiştirir ama sen bunu gizli şekilde yapar ve yaptırırsan o zaman çok güzel olur.

Sorum basit, fakat cevabını vermek çok güç soruyu biraz açacak olursam kasti olarak başkasını öldürenler, tecavüzcüler, teröristler ve bunun gibi suçları işleyen kişiler ilaç ile idam edilmeli midir sizce? Ceza kararının alınıp uygulanması arasında yıllar olacağını en ufak şüphede kararın uygulanmayacağını göz ardı etmeden cevaplayın. Uzun süre düşündükten sonra caydırıcılığı sayesinde çok daha rahat, güvenli bir toplum olacağını düşünüyorum. Bir arkadaşım ise suçu ne olursa olsun o kişilerin rehabilite edilip topluma kazandırılmaya çalışılması gerektiği görüşünde. Siz ne dersiniz?

Mükemmel bir adalet sistemi olmadıkça asla gelmemeli birini suçsuz yere hapse atsan tazminat ödemesi falan yapılır bir şekilde telafi edilir ama adamı darağacından tazminatla geri getiremezsin.

Ben ortadayım açıkcası fakat bazı durumlar için gelmesinin yararlı olacağını düşünüyorum. Dinen de baktığımızda bazı durumlar için idam yanlış değil yani birini öldürmek, katil olmak anlamına gelmiyor. Hırsızlık yapan bir adamı idam edemezsin ama bu günlerde gündemde olan kadına şiddetten bir kadını sokak ortası öldürüyorsan bunun cezası idam olabilir. Gelmesi tarafına daha yakınım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı