İdam gelmeli mi?

• Konuyu başlatan Chole
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 13.906
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam 'idam gelsin' diyenlerin neredeyse hepsi ölümü tahmin bile edemez. İnsan öldürmek bu kadar kolay mı ya? Ya yanlış kişi öldürülürse?

Bu kadar gevşek olmasa kanunlar hiç gerek kalmaz.

Örne vereyim herhangi bir tecavüzcü, kadına şiddet uygulayıp yakalanan, tacizci gibi kişiler hadım edilebilir.

Kimyasal hadımdam bahsetmiyorum kökten almaktan bahsediyorum. Olmadı kadınlaştırma işlemi uygulansın.

Kendi yaptıkları kendisine karşı kullanılsın.

Ama idam çağ dışıdır yani eski yöntem.

Ama haksız adam ne yapsın bu sefer o da var. Kadınların her sözü kesin olduya geliyor.

Bu kadar gevşek olmasa kanunlar hiç gerek kalmaz.

Örne vereyim herhangi bir tecavüzcü, kadına şiddet uygulayıp yakalanan, tacizci gibi kişiler hadım edilebilir.

Kimyasal hadımdam bahsetmiyorum kökten almaktan bahsediyorum. Olmadı kadınlaştırma işlemi uygulansın.

Kendi yaptıkları kendisine karşı kullanılsın.

Ama idam çağ dışıdır yani eski yöntem.

Ama haksız adam ne yapsın bu sefer o da var. Kadınların her sözü kesin olduya geliyor.

Kadınlaştırma da ne bileyim o da değişik bir yöntem.

Sene 2021, idam şu vakitte çok saçma geliyor bana.

Her şey eğitimle başlar, eğitimi çözersek gerisi gelecek zaten. İdam gibi çağ dışı şeylere gerek yok.

Sorum basit, fakat cevabını vermek çok güç soruyu biraz açacak olursam kasti olarak başkasını öldürenler, tecavüzcüler, teröristler ve bunun gibi suçları işleyen kişiler ilaç ile idam edilmeli midir sizce? Ceza kararının alınıp uygulanması arasında yıllar olacağını en ufak şüphede kararın uygulanmayacağını göz ardı etmeden cevaplayın. Uzun süre düşündükten sonra caydırıcılığı sayesinde çok daha rahat, güvenli bir toplum olacağını düşünüyorum. Bir arkadaşım ise suçu ne olursa olsun o kişilerin rehabilite edilip topluma kazandırılmaya çalışılması gerektiği görüşünde. Siz ne dersiniz?

Terör suçlarına ve tecavüzcülere çocuğa şiddete gelmeli ama amerikan sistemi gibi belli bir süre sonra ve iyice araştırılmalı.

Ayrıca idam için jüri sistemi gelmeli üç hakimin kararına bırakılmamalı.
Savcılarımız ve kolluk kuvvetlerimiz. Temiz çalışmalı.

Benim vergilerimle bu insanların beslenmesine karşıyım tüm giderleri devletten nasıl olsa ye iç yat.

Hayır kesinlikle gelmemeli. Eğer gelirse arap ülkelerinden bir farkımız kalmaz. Ve laik bir devlet olma yolundan sapmış oluruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı