[İddia] Comnet veri sızdırmaya başladı

emirmertbaserr

Decipat
Yer
Amsterdam
Merhaba arkadaşlar, Comnet veri sızdırmaya başladı. Modeminizin DSL portundan diğer kullanıcılara açık olduğu ve bu kullanıcıların yasa dışı etkinlikleri gerçekleştirebileceği kanaatindeyim. Sızdırılan dosyaları inceledim ve durum vahim.comnet tarafından hizmet alan arkadaşlar farklı bir firmaya taşınmaya başlamalı.

Dosyaların kanıtını atmak isterdim fakat yasadışı olduğu için böyle bir şeye girişmeyeceğim.

Şu an her ne kadar iddiadan ibaret olsa da yaptılarsa da şaşırmam. Üslubuyla gündeme gelen İSS idi ve Şikayetvar sitesinde, forum konularında okuduğumuz kadarıyla da kafasına göre kullanıcısının internet hizmetini kapatan firmadan bahsediyoruz. Bunlardan her şey beklenir.

Merhaba arkadaşlar, Comnet veri sızdırmaya başladı. Modeminizin DSL portundan diğer kullanıcılara açık olduğu ve bu kullanıcıların yasa dışı etkinlikleri gerçekleştirebileceği kanaatindeyim. Sızdırılan dosyaları inceledim ve durum vahim.comnet tarafından hizmet alan arkadaşlar farklı bir firmaya taşınmaya başlamalı.

Dosyaların kanıtını atmak isterdim fakat yasadışı olduğu için böyle bir şeye girişmeyeceğim.
Hayatımda ilk defa duyduğum bir marka. Nerden buluyorsunuz bunları :D

Şu an her ne kadar iddiadan ibaret olsa da yaptılarsa da şaşırmam. Üslubuyla gündeme gelen ISS idi ve Şikayetvar sitesinde, forum konularında okuduğumuz kadarıyla da kafasına göre kullanıcısının internet hizmetini kapatan firmadan bahsediyoruz. Bunlardan her şey beklenir.

Bu tür şeylerin forum kuralları ve anayasada müsaadesi bulunmadığı için paylaşamıyorum dosyaları inceledim kurumsal ve bireysel olarak ciddi anlamda bir veri açığı mevcut. DSL üzerinden girişlere de maalesef ki açık.

Hayatımda ilk defa duyduğum bir marka. Nerden buluyorsunuz bunları :D
3-5 kuruş ucuza getireceğim diye bunlarla muhattap oluyorlar işte. Comnet ile ilgili okuduğum son şey, forumda yasaklanılmasını isteyen bir öneri konusuydu.

GitHub'da paylaşımlarıyla karşılaştım, araştırırsanız bulabilirsiniz. Hatta bunun için GitHub üyeliği bile açmış paylaşan kişi ve oradan paylaşımını yapmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı