[İddia] Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı'nın geçme notu 70'e yükseltildi!

Şairlerin hayatını bilmek zorunda değilsin.
Sınavda şaire öpücük mü veriyoruz? Şairin biyografisini soruyor bana. Ben ne yapayım şairin hayatını? Tabii ki bilmek zorundayım.

Tamam, Türk dili dersi zorunlu olmalı lakin edebiyat ne alaka? Hatta direkt Türk dili dersi koyup geçme notunu 80 yapsınlar. Ben buna tamam derim. Zira bilinmesi şart bir şey. Lakin edebiyatı öğrenip ne yapayım? Kitap okumayı seven birisiyim. Rap, kafiye işleri tam bana göre.

Şu an olan sistemle sizin zamanınızdaki sistemi aynı yere koymayın o zaman gelin şu anki edebiyat kitaplarına bakın ondan sonra anadili öğretip öğretmediğini görürsünüz.
55 yaşında değilim, mezun olalı birkaç sene oldu zaten. Sistemin değiştiğini falan sanmıyorum, aynı müfredat devam ediyor. Müfredat değişimleri günaşırı olan şeyler değil zaten.

Sistem, öğrencileri tembelliğe itiyor dediğimde bana kızanlar vardı. En ufak değişiklikte bile sitem edenler doldu konuya. Gördüğünüz üzere haklıymışım, konu yorumlarından da anlaşılabilir. Umarım daha nitelikli düzenlemeler gelir.

Sistem, öğrencileri tembelliğe itiyor dediğimde bana kızanlar vardı. En ufak değişiklikte bile sitem edenler doldu konuya. Gördüğünüz üzere haklıymışım, konu yorumlarından da anlaşılabilir. Umarım daha nitelikli düzenlemeler gelir.
Haklı değilsin. Sadece Türk Dili dersi yapsalardı ve geçme notunu 70-80 yapsalardı güzel olurdu. Zira sayısalcı bile bence Türk Dili dersini görmeli. Lakin edebiyat ne alaka dostum? Ben neden Matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi derslerle cebelleşirken üstüne edebiyatla uğraşayım?

Haklı değilsin. Sadece Türk Dili dersi yapsalardı ve geçme notunu 70-80 yapsalardı güzel olurdu. Zira sayısalcı bile bence Türk Dili dersini görmeli. Lakin edebiyat ne alaka dostum? Ben neden Matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi derslerle cebelleşirken üstüne edebiyatla uğraşayım?
Ankara Fen veya bu tarz bir lisede mi okuyorsun? Lise sayısal dersleri o yaştaki birinin rahatça halledebileceği bir düzeyde. Uğraşacak bir şey yok.

@333365 Sorun aslında yazılılarda edebiyat kısmının daha ağırlıklı olması. Adam gidip de yazılıda 80-90 puanlık yazım yanlışı sorusu sormuyor mesela, senaryolar buna izin vermiyor. Adam diyor ki bana şu dönemden șu kadar yazar say, bu dönemden bu kadar eser say, şu şiirin nazım biçimi nedir gibi çoğu ogrencinin ilgisini çekmeyen şeyler soruluyor. İlgisini çekmiyor çünkü çocuk bunu hicbir yerde kullanmayacak. Gerçekten hiçbir yerde kullanmayacak. Keşke yazılıyı edebiyat ağırlıklı değil Türkçe ağırlıklı yapsalar. Dert yanılan konu budur yani.

Umarım kıyafet kuralı ve diğer derslerde de geçme notu uygulanır. Liseden yeni mezun olmuş birisi olarak bugün arkadaşları gördüm konsere gider gibi giyiniyorlar.

Beyaz, lacivert takım elbiselerle okula giderken iyi bir öğrenci profili çiziyorduk. Biz giydik diye herkes giymek zorunda değil ama en azından eskisi gibi gri forma siyah kumaş pantolona geçilse okulda olduklarını hatırlar. Genel konuşmuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı