IDE CD-ROM kabloları nasıl takılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar bizim çatıda 1 tane CD-ROM buldum.

Takacağım ama hangi kablolar ile bağlayacağımı bilmiyorum.
Aşağıdaki resimdeki en sağ taraftaki 4 çubuk olan yerin güç kablosu olduğunu biliyorum. Onu taktım ama bilgilerin aktarıldığı kablonun hangisi olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olun. Başka hangi kabloyu takacağım.
02062012066.jpg

En sağa güç kablosunu taktım. Şuanda kapak açılıp kapanıyor. Başka nereye hangi kabloyu takacağım ?

Bu kablo ile bağlıyacaksın. Anakartın güç girişinin altında yada sağındadır. Gerçi görülmeyecek gibi değil. :D

anschluss_flachband.jpg

Çok sağol. Böyle bir kablo kasayı ilk aldığımda gelmişti. Ne işe yarıyor diye merak ediyordum.
06012011870.jpg

- - - Güncellendi - - -

Ya kasayı açtım baktım öyle bir giriş yok anakartta :D
Bak :D
06012011871.jpg

Buda aşağısı:
06012011872.jpg

Nereye takacağım :DD

Nasıl olur yahu :confused: anakartın marka ve modelini yazarmısın. Heralde sen şu anki cd-rom'unu sata ile bağlıyorsun. Ee bunun kart okuyucusu var, cd-rom var, eski hdd'ler bile bunla bağlanıyordu. Aha gördüm daha doğrusu marka ve modelini. :)

88e1.jpg

Gıgabyte'nin sitesindeki resimde ram'lerin sağındaki 2 beyaz girişler. Ama sende yok. Acaba üretim hatasımı.:confused: Aklıma başka birşey gelmiyor. :D

- - - Güncellendi - - -

Anladım seninki rev 3 yada 4'müş bunlarda 'IDE' girişi yok.

b65d77bc-1dab-4d96-8252-e86828f25653.jpg

gigabyte_ga-880gm-d2h_rev.4.0-6.jpg

Aslında tam bu kısımda olması gerekiyor buradaki girişlerinde aşağıda. Sonuç olarak ıde desteklemeyen bir anakart. Çok yazık.(Gıgabyte'ye çok yazık :D)

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı