IDE Disk Takınca PC Açılmıyor

AHCI konumundayken kurulum yapıldığı için boot edemeyecek sürekli sorun çözmek isteyecektir.
Windows'ta yeniden kurulum yapmadan IDE moda geçmek;
Başlat çubuğundaki arama kısmına Regedit yazıp çıkan kısayola tıklıyoruz. Ardından;

HKEY_LOCAL_MACHINE\CurrentControlSet\Services\msahci

HKEY_LOCAL_MACHINE\CurrentControlSet\Services\iaStorV

Satırlarının her birine ayrı ayrı girerek Start >> REG_DWORD değerlerini 3 yaptıkdan sonra kayıt defterlni kapatıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
Daha sonrasinda hicbir sorun çıkarmadan normal sistem gibi açılıp tüm diskleri tanıyacak değil mi ? Diğer diskleride eskisi gibi kullanabileceğim yani.
Ayrıca sormak istediğim konu hız konusunda sorun yaşar mıyım ?

Son düzenleme:
Windows kurulu olanlarda bu işlemi yaptıktan sonra BIOS'tan IDE moduna alabilirsin. Sistem açılır, sıkıntı olmaz. Performansta gözle görülür pek bir fark olmaz genelde.

Windows kurulu olanlarda bu işlemi yaptıktan sonra BIOS'tan IDE moduna alabilirsin. Sistem açılır, sıkıntı olmaz. Performansta gözle görülür pek bir fark olmaz genelde.
Ben suan tam anlamamış veya anlatamamış olabilirim o yüzden tekrar bi anlatayim. :D
Benim windows SATA bir HDD ye kurulu normal olarak kullanıyorum. Geçenlerde eski donanımardan olan IDE bağlantılı HDD yi SATA çevirici ile sisteme takınca anakart modelinde donuyor.
Ben sizin bu dediklerinizi yapar isem herhangi bir sorun yaşar mıyım ?
Diğer HDD lerin hızını etkiler mi ?

Ssd diske sistem kurulu olduguna eminmisin kurulu ise biosdan ide yapcan ama sistem kurulu olmali sistemi ddr ye kurup ide yi secersen pc acilmaz

Ssd diske sistem kurulu olduguna eminmisin kurulu ise biosdan ide yapcan ama sistem kurulu olmali sistemi ddr ye kurup ide yi secersen pc acilmaz
Ssd den bahsetmedim. Normal sata bağlantılı HDD var bende içinde win 8.1 yüklü. IDE takınca açılmıyor pc. İçinde ne olduğunuda bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı