Ideapad 15ARH05 laptopa soda döküldü

tolgaaaberk

Centipat
Katılım
19 Mayıs 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi bilgisayarıma maksimum 20 ML beypazarı döküldü ok tuşları ve altgrnin olduğu kısma.
Laptopu hemen kapatıp resimde gösterdiğim gibi ters çevirdim. Yapmam gereken başka bir şey var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20221020-WA0027.jpeg
    IMG-20221020-WA0027.jpeg
    98,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun bir süre öyle kalsın hocam. Genelde klavyelerin altında koruma tabakası oluyor ve ufak su akıntıları sistem parçalarına temas etmiyor lakin nemli kalan parçalar bilgisayarın ısınması ile buharlaşarak kısa devreye sebep olabilir, çok düşük bir ihtimal ama yaşanma ihtimali var.
Kasanın açılıp, nemli kalan alt korumanın silinmesi ile risk sıfıra indirilebilir.
 
Hocam garantisi bulunduğu için açmaya korkuyorum açıkçası, o yüzden böyle bırakayım ben bunu haftaya da zaten göndermeyi düşünüyordum caps lock tuşu takıldığı için aynı problem kardeşimde de olduğunda kasayı değiştirmişlerdi, bunu yarın 12 gibi açmalı mıyım yoksa açmadan bir fön makinesi tutayım mı hocam?
Sağolun tekrarsan yardımcı olduğunuz için.

@AtamanM @Sami SÖKER Arkadaşlar bilgisayara dün 19.00 sularında dökmüştüm direk çevirdim, bir 25 dakika önce çok az fön makinesi tutup kendi haline bıraktım, şimdi de bilgisayarı ters çevirdim telefon flaşıyla yapabildiğim kadar kontrol ettim ve su izi bulunmuyordu. Bilgisayarı açtım, lenovo vantage uygulamasından kontrol etmeye bıraktım, herhangi bir problem yok diyor. Tuşları da kontrol ettim takır takır çalışıyorlar. Başka yapmam gereken bir şey var mı acaba?
 
Son düzenleme:
Hocam bir sorun yok gibi gözüküyor fakat uzun vadede oksitlenme olabilir eğer bir temas olduysa, şu şekilde size tamamen bir sorun yoktur veya vardır diyemeyiz. Bizim önerimiz @AtamanM da dediği gibi kasanın açılıp iyice kontrol edilip temizlenmesidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı