Ideapad Gaming 3 vs Nitro 5

Oyun ve gündelik işler için arıyorum ancak işlemci uzun süreler benim ihityacımı karşılar mı acaba bunu bilemiyorum.

Her zaman oyun oynamam ancak orta grafiklerde de oynamak isterim yüksek grafik de oynamak isterim Acer de işlemci sizce birkaç sene sonra sorun yaratmaz mı?

Doğrudur malzeme kalitesi ses ve pil kalitesi hakkında bilgi verir misiniz?

Pil 5-6 saat arası Netflix de dizi izlerken 4K ekran 1080p olduğundan 1080p gösteriyor gerçi de. Malzeme kalitesi de gayet kaliteli kasası gökyüzündeki yıldızlar gibi tasarım yapmışlar parlıyor çok hoş durmuş. Ama parmak izi bırakıyor işte. Valorant'ta falan 120 FPS alıyorum düşük veya yüksek ayarlarda tek kanal RAM olduğu için onun dışında sorunu yok. Bir de Windows 10 Pro yükleme uygulaması sıkıntı çıkarıyor bazen Windows 10 Home daha iyi. NFS heat 60 fps onu da söyleyeyim 70 de oluyor arada

Son düzenleme:
2 laptopta da gayet iyi ve alınabilir, render ve işlemci ağırlıklı oyunlar için ryzen 7 4800h 1650ti render ve diğer şeyler için işinizi görecektir. Ağırlıklı olarak oyun oynuyorsanız acer'da işinizi görecektir. Ben Nitro 5 kullanıcısıyım ve klavyesi ses kalitesi fan hızı gayet iyi ısınma sorunu yok. Lenovo'nun o serisi hakkında da gayet iyi yorumlar var ve alınabilir. Yaptığınız işlere göre ve oynadığınız oyunlara göre tercih edin. Acer'da pil sorunu var bu arada pili çok uzun gitmiyor diyebilirim. 1.5-2 saat en fazla götürüyor sosyalde webde vs. ama bir bilgisayarın bana göre uzun ömürlü olması işlemciye bağlıdır. 1650ti ve 1660ti arasında online oyunlar harici birkaç ayar kısarak yetişebiliyorsunuz. Ama dediğim gibi ikisi de kötü değil kendinize göre karar verebilirsiniz.

2 laptopta da gayet iyi ve alınabilir, render ve işlemci ağırlıklı oyunlar için Ryzen 7 4800H 1650 Ti render ve diğer şeyler için işinizi görecektir. Ağırlıklı olarak oyun oynuyorsanız Acer'da işinizi görecektir. Ben Nitro 5 kullanıcısıyım ve klavyesi ses kalitesi fan hızı gayet iyi ısınma sorunu yok. Lenovo'nun o serisi hakkında da gayet iyi yorumlar var ve alınabilir. Yaptığınız işlere göre ve oynadığınız oyunlara göre tercih edin. Acer'da pil sorunu var bu arada pili çok uzun gitmiyor diyebilirim. 1.5-2 saat en fazla götürüyor sosyalde webde vs. ama bir bilgisayarın bana göre uzun ömürlü olması işlemciye bağlıdır. 1650 Ti ve 1660 Ti arasında Online oyunlar harici birkaç ayar kısarak yetişebiliyorsunuz. Ama dediğim gibi ikisi de kötü değil kendinize göre karar verebilirsiniz.

Nasıl 2 saat en fazla ben 5 saat dizi izliyorum. Gerçi farklı işler ama yüksek performansta mı 2 saat.

Merhabalar iyi akşamlar, 8 senedir kullandığım Casper marka kasalı bilgisayarımdan sonra kendime laptop almaya karar verdim ancak pek anlamıyorum maalesef, sizin yardımınıza ihtiyacım var ben öğrenciyim ve genellikle evde olduğum için aktif olarak kullanacağım genellikle internette vakit geçiyorum ancak yeri geldi mi kasmadan donmadan birkaç saat oyun da oynamak isterim. Benim için önemli olan uzun ömürlü olması az ısınması ve fan sesi dışında hoparlöründen sağından solundan cızırtı vs gelmemesi. Ben 2 adet link koyacağım bu ikisi arasından sizce hangisini tercih etmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardım eden etmeyen herkese şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler.

Farklı model tavsiyelerine de bakabilirim.

FPS tarzı oyun oynuyorsan, render alıyorsan, kod yazıyorsan Lenovo. Tek kişilik oyunlarda takılıyorsan, Acer. Acer'ın 16 GB RAM'i tek kanal sanırsam. FPS oyunlarda performansı düşürebilir.

2 laptopta da gayet iyi ve alınabilir, render ve işlemci ağırlıklı oyunlar için Ryzen 7 4800H 1650 Ti render ve diğer şeyler için işinizi görecektir. Ağırlıklı olarak oyun oynuyorsanız Acer'da işinizi görecektir. Ben Nitro 5 kullanıcısıyım ve klavyesi ses kalitesi fan hızı gayet iyi ısınma sorunu yok. Lenovo'nun o serisi hakkında da gayet iyi yorumlar var ve alınabilir. Yaptığınız işlere göre ve oynadığınız oyunlara göre tercih edin. Acer'da pil sorunu var bu arada pili çok uzun gitmiyor diyebilirim. 1.5-2 saat en fazla götürüyor sosyalde webde vs. ama bir bilgisayarın bana göre uzun ömürlü olması işlemciye bağlıdır. 1650 Ti ve 1660 Ti arasında Online oyunlar harici birkaç ayar kısarak yetişebiliyorsunuz. Ama dediğim gibi ikisi de kötü değil kendinize göre karar verebilirsiniz.

FPS tarzı oyun oynuyorsan, render alıyorsan, kod yazıyorsan Lenovo. Tek kişilik oyunlarda takılıyorsan, Acer. Acer'ın 16 GB RAM'i tek kanal sanırsam. FPS oyunlarda performansı düşürebilir.

Bu iki arkadaşın yorumlarını dikkate alırsan hangi bilgisayarı alman gerektiğine en iyi şekilde anlam verebilirsin.
Forumda hatırı sayılır zamandan beri yazan kişilerin "ekran kartın oyunda kendini parçalar" tezini kabul etmiyor, oynayacağın oyundan oyuna bunun değişiklik göstereceğini belirtmek isterim. O yüzden bu bilgisayarlar arasında ekran kartına bakarak değil işlemcilerine bakarak seçim yapmanı öneririm.
AutoCAD Photoshop gibi programlar kullanıyorsan Ryzen 7 olan modeli al.
Profesyonel olarak hiçbir yazılım kullanmam, arada girer böyle iki Photoshop yaparım veya iki internette takılırım dersen i5-10300H'ı al.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı