Idle buddy virüsü temizlenmiyor

QUUENYZ

Hectopat
Daha fazla  
Az önce bilgisayardan pek anlamayan bir arkadaşım bilgisayarına idle buddy virüsü bulaştırdığını söyledi. Onda Malwarebytes ile tam tarama yapıp silmesini söyledim. Discord'dan canlı yayın açtı anlattım. Gözümün önünde tam tarama yaptı. Malwarebytes idle buddy virüsünü buldu ve sildik. Ancak silmemize rağmen virüs hala görev yöneticisinde aktif olarak çalışmaya devam ediyordu. Ben açıkçası şaşkınım. Ne yapmamız gerekiyor?

Kaspersky'da yükletin. Virusun dosya konumunu bulup orayı taratın 2 antivirüs ile. Bulduğunuz dosyayı silin, ilk olarak görev yöneticisinden görevi sonlandırın. Hiç olmazsa, güvenli mod ile bilgisayarı başlatıp bulduğunuz konumdan dosyayı silin.

Virüsün dosya konumunu bulup Malwarebytes ile tarattık ama o dosyadaki idle buddyi virüs olarak algılamıyor. Dosyayı temiz olarak görüyor. Ve son olarak bilgisayarı güvenli mod ile de çalıştırttım. Güvenli moddayken de dosya silinmiyor. Kendi sistemime Bitcoin mining bulaştırmış biri olarak söylüyorum. Hayatımda gördüğüm en uğraştırıcı virüs.

Bildigim kadarıyla tarayıcılara yerlesiyormus. Tarayıcıdan kaldırın. Sonra dosya konumunu bulup "direk" silin. Sileceğiniz exe falan değil direk dosyanın kendisi. Bir çok konumda olabilir. Güvenli Mod'da Kaspersky+Malwarebytes ile taratın. (Tam tarama)

Arkadaşlar ben şimdi bu idle buddy virüsü için her forumda gördüğüm şeyleri tek tek yaptım. Eskisi gibi sağ altta ve görev yöneticisinde programın çalıştığını falan görmüyorum. Virüsü kaldırdığımı düşünüyorum ancak CPU kullanımı hala 100'de. 100'de virüsün kalktığına nasıl emin olacağım?

IObit Unlocker yükleyip görev yöneticisinde virüsün dosya konumunu açın ve sağ tıklayıp IObit ile aça bas. Sonra da kilidi aç olacak, yanındaki aşağı doğru duran oka basarak kilidi aç ve sile bas, silinecektir.

Neyi indirdikten sonra bu virüs bulaştı ve hangi linkten indirdin? İncelemem için bana link verir misin rica etsem.
Ne indirdikten sonra bu virüs bulaştı sana.

Arkadaşlar ben şimdi bu idle buddy virüsü için her forumda gördüğüm şeyleri tek tek yaptım. Eskisi gibi sağ altta ve görev yöneticisinde programın çalıştığını falan görmüyorum. Virüsü kaldırdığımı düşünüyorum ancak CPU kullanımı hala 100'de. 100'de virüsün kalktığına nasıl emin olacağım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı