İftira ve karalamaların bir yaptırımı yok mu?

Zamanında ben böyle konu açınca herkes bana karşı iken şimdi ne hikmetse taraf tutmuş.

Komik gördüğünüz şeylere hahaha atmanızda herhangi bir sorun yok normalde. Ama bazı kullanıcılar üstüne alınıyor. Sonra şikayet ediyor. Sonra da moderatörler size ifade yasağı veriyor. Aynı çeşitli lokantaların kaldırımı işgal etmesinde sorun yokken zabıtaya şikayet edildiğinde sorun olmadı gibi. Ama tek fark burada gerçekten sorun yok. Sadece yaptığı şeyin saçma ve insanların gülmesine sebep olduğunu idrak edemeyecek kişiler var. Önüne gelen konuya yazıp duruyorlar. Saçma şeylere hahaha atınca suçlu biz oluyoruz.
Seni severim ama ben dahil o zamanlar neredeyse aktif kullanıcıların çoğu şikayetçiydi. Spam yapar gibi kullanıyordun.

Konuyu dahi hatırlıyorum. Çoğu kişi de şikayet etmişti.

Asıl konuya gelirsek moderasyonun hatalı olduğunu düşünüyorum. Öyle bir konuya izin verilmemeliydi bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu :) Teker teker cevaplayayım madem, o kadar konu açtık boşuna gitmesin.

Dediğim gibi, iftira atmadığımı düşünüyorum. Eğer atılan emojileri görebiliyorlarsa moderatörler de dediklerimde haklı olduğumu anlarlar, neyse...
Açtığın konuda tek bir kanıt göstermekten acizsin. Laf çevirmek yerine gerçekten sorun gördüğün bir durum varsa raporla geç, haklı olman durumunda bile bu sana böyle bir konu açıp adımdan alaylı bahsetmene hak vermez. Moderasyonun o konuyu açması zaten başlı başına bir hataydı, bu tarz forumun asayişiyle ilgili konuların direkt uçurulması gerekiyor. Rapor sistemi bunun için var.

Sırf linç ve nefret ettirmek için açılan bu karalama konusu da ne kadar uygun tartışılır.
Karalamanın ne demek olduğundan haberin var mı şüpheliyim. İşlediğin kabahati açıkça söyledim, bunun sonucunda kim nefret etmiş, kim linç etmiş beni bağlamaz. Üstüne bir de beni yapmakla suçladığın eylemin aynısını bugün senin yapmış olman ne kadar ikiyüzlü olduğunu gösteriyor.

İftiraya uğradım diye açılan konuda iftira atılması da tuhaf. Bakın, böyle bir şey yazdığımı kanıtlayın, eğer kanıtlarsanız konu açıp 5 yıl ban isteyeceğim.
2013 yılında yazılmış bir mesaja bile kahkaha bıraktığını görünce, işte bu insan, kahkahacıların atası dedim.
Açtığım konuda iddia ettiğim, kahkaha emojisini olur olmadık yerde kullanman ve bu emojiyi çok eski bir mesajda bile kullanman.
5 Yıl ban konusunu sen mi açacaksın ben mi açayım? Ya da söylediğin her laf gibi bunun da arkası boş mu :)

Benimkinin muadili olan konuyu neden savunuyorsunuz anlamadım?
Senin açtığın konu ile bu konunun muadil olduğunu düşünmek için akıldan büyük oranda noksan olmak gerekiyor.

Birisini delilsiz savunmak kadar kolay bir şey yok. Moderatör Alawar’ın geçmişini ortaya dökse aynı şeyleri söyleyebilecek misiniz? Her zaman menfaatince giden bir insan olmayın.
Ne geçmişim varmış be :D Kararımı verdim, sen bir trolsün. Daha da bir şey söylemiyorum.

Yahu :) Teker teker cevaplayayım madem, o kadar konu açtık boşuna gitmesin.

5 Yıl ban konusunu sen mi açacaksın ben mi açayım? Ya da söylediğin her laf gibi bunun da arkası boş mu :)

Ne geçmişim varmış be :D Kararımı verdim, sen bir trolsün. Daha da bir şey söylemiyorum.
Öncelikle, şu trol muhabbetini bir bırak. Trol olsaydım şu ana kadar banlanırdım. Trol olmam için sadece ama sadece saçma sapan işlerle uğraşmam gerekiyor. Üyeliğim boyunca açtığım 1 tanecik konuyla trol ilan edemezsin.

Sanırım anlamıyorsun.
2013 yılında yazılmış bir mesaja bile kahkaha bıraktığını görünce, işte bu insan, kahkahacıların atası dedim.
Bu cümlenin, "eski mesajlara kahkaha atamayacağımı söyledi" dediğin cümlenin doğruluğunu değil de yalan olduğunu kanıtladığının farkında mısın? Alıntıladığın mesajım, çok eski bir mesaja bile bunu koyman ile alakalı. Eski mesaja emoji koymaz cümlesini ben mi göremiyorum? Kör müyüm neyim ben?
Bu arada o konuyu açarak hata yaptığımı zaten söyledim. Gerek yoktu. Direkt raporlamam gerekirdi. Özür dilerim.

Son düzenleme:
Öncelikle, şu trol muhabbetini bir bırak. Trol olsaydım şu ana kadar banlanırdım. Trol olmam için sadece ama sadece saçma sapan işlerle uğraşmam gerekiyor. Üyeliğim boyunca açtığım 1 tanecik konuyla trol ilan edemezsin.

Sanırım anlamıyorsun.

Bu cümlenin, "eski mesajlara kahkaha atamayacağımı söyledi" dediğin cümlenin doğruluğunu değil de yalan olduğunu kanıtladığının farkında mısın? Alıntıladığın mesajım, çok eski bir mesaja bile bunu koyman ile alakalı. Eski mesaja emoji koymaz cümlesini ben mi göremiyorum? Kör müyüm neyim ben?
Bu arada o konuyu açarak hata yaptığımı zaten söyledim. Gerek yoktu. Direkt raporlamam gerekirdi. Özür dilerim.
2013’teki konu mesajına kahkaha bırakmışsın diyorsun da bi alıntı alabilir miyiz acaba? Böyle konuşma ile olmaz😁

Her iki konuda gereksiz tartışmalar yaşanmış. İlk konu yanlışsa bu konu da o yanlışın devamı niteliğinde olmuş. Büyük çoğunluk zaten o konunun gereksiz olduğunu anlamış dozunda tepkilerini konu sahibine göstermişti. Son cümlende asıl muhattabın şikayet ettiğin konu sahibinden ziyade yönetim olduğu görülüyor.

Lafın kısası @acv bu konuyu açmasaydın bir şey kaybetmezdin. Şimdi ilk konudan ceza almayıp bu konu yüzünden o kişiye ceza verilecek olursa hiç adil olmaz. En iyisi bunlar hiç yaşanmamış gibi her iki konu da mümkünse database'den silinsin gitsin.

Her iki konuda gereksiz tartışmalar yaşanmış. İlk konu yanlışsa bu konu da o yanlışın devamı niteliğinde olmuş. Büyük çoğunluk zaten o konunun gereksiz olduğunu anlamış dozunda tepkilerini konu sahibine göstermişti. Son cümlende asıl muhattabın şikayet ettiğin konu sahibinden ziyade yönetim olduğu görülüyor.

Lafın kısası @acv bu konuyu açmasaydın bir şey kaybetmezdin. Şimdi ilk konudan ceza almayıp bu konu yüzünden o kişiye ceza verilecek olursa hiç adil olmaz. En iyisi bunlar hiç yaşanmamış gibi her iki konu da mümkünse database'den silinsin gitsin.
Gereksiz olduğunu ve açmamam gerektiğini çokça kez söyledim. Benim açtığım konuyla bunun ne farkı var? Benim konumda neden isim veriyorsun diye linç edenler, benimle aynı hatayı yapıp üstüne kaba kelimelerle ismimi etiketleyen Alawar’ı destekliyor. Ben tartışma çıkacağını bildiğim için bilerek etiketlememiştim. Kavgayı seven birkaç kişi etiketlemiş. Hem de, en küçük şeyden ima çıkarıp ban atan moderatörlerin uygun bulup açtığı bir konuda nasıl bir yanlışlık olabilir? İftira attığımı söylüyor ancak ne için iftira attığımı kimse söylemiyor. Kimse inkar etmesin. Lütfen doğruya doğru deyin, ben hatamı kabul ettim ancak Alawar iftira attığımı söylüyor. Ben onun hangi mesaja ne emoji attığının tarihçesini tutmuyorum ki? Çokça kez denk geldiğimi ve bunun yasak olduğunu söylememe rağmen iftira atıyorsun diyor. Ben Alawar’a neden iftira atayım ki? Eğer taraf tutmadan bu konuyu da okuduysanız, önceki konuda yazdıklarımın çarpıtıldığını görürsünüz. Eski mesajlara emoji koyulmaz gibi bir ifade eklemedim ve zaten geçmiyor. Eğer taraf tutmuyorsanız o cümlenin ne demek olduğunu düzgünce anlarsınız. Asıl iftira atan kim?

Çokça kez denk geldiğimi ve bunun yasak olduğunu söylememe rağmen iftira atıyorsun diyor.
Sana yalannn söylüyorsun demiyorum. Varsa raporla geç, aldığım uyarılar koleksiyonuna bir de ifade yasağı eklenmiş olur işte. Ama açtığın konuda bir tane bile örnek veya kanıt sunmadıktan sonra ne dememi bekliyorsun? Senden başka denk gelen olmaması benim kesin olarak haklı olduğumu göstermez, fakat sen bile asıl sorunun, benim kahkaha ifadesini fikrine uymadığım mesajlardan ziyade olur olmadık bırakmam olduğunu söylüyorsun. Tekrar soruyorum, hangi mesajı komik bulacağımı sana mı soracağım? Bir sorun görüyorsan raporla geç, bu konu da artık kapanabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı