Çözüldü igdkmd64.sys mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 7

Efendikerem61

Hectopat
Yer
Akçaabat
Arkadaşlar olay şöyle gelişiyor: Ben ne zaman Intel grafik sürücüsü kursam, kurulumun bittiği hakkında bildirim geliyor ve hemen ardından ekran kararıp geliyor. Sonra bakıyorum ki harici ekran kartı sürücüm ve kurulmuş olan Intel sürücüm siliniyor. Ve ben bilgisayarı yeniden başlattığımda ekran en az iki kez titredikten sonra bu mavi ekran hatasını alıyorum. 1 günde yaklaşık 5 kez olmuş olan bu mavi ekran hatası yüzünden bazı işlerim aksadı. Bilgim yettikçe çözmeye çalıştım. Ayrıca bu mavi ekran hatasının Intel grafik sürücüsünden kaynaklandığını da biliyorum. Fakat hala sorunu çözüme kavuşturabilmiş değilim. Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Minidump dosyaları:

Çözüm
Windows 8.1'e format atıp sorun çıkıyor mu deneyeceğim. Çünkü daha 1 hafta öncesinde Windows 10'da hiçbir sorunu yoktu. Oyun da oynayabiliyordum.
Hocam şu an Windows 8.1 kullanmaktayım. Herhangi bir sorun yok. Tüm sürücüleri kurdum hatasız çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür edip, iyi çalışmalar dilerim.
Windows 7 kullanmanızda özel bir sebep var mı?

Var. Yakında sistem düzeceğim ve yeni sistemim için bir ürün anahtarı gerekli. Elimdeki ürün anahtarını yeni bilgisayarımda kullanmak istediğimden yakın zamanda bilgisayarıma orijinal bir ISO kullanarak format attım. Bu bilgisayarda ise sadece işle alakadar işlemleri yürüteceğimden Windows 7 olmasında bir sakınca görmedim. Windows 7 kullanmam ile alakası var ise ve sorunun çözümü sadece böyle gerçekleşiyorsa 8.1 veya 10 geçebilirim hiç sorun olmaz.

Ayrıca şu anda Intel sürücüsünü kurdum. Herhangi bir mavi ekran olmadı. Halihazırda AMD sürücüsünü kurmaktayım. Sorun olmazsa ne mutlu. Yener hocam sağ olsun😃

Hocam galiba sorun batarya ile alakalı bir sorun değil. Çünkü ben bir güzel Intel sürücüsünü kurmuştum, evet. Fakat AMD sürücüsünü kurup yeniden başlattığımda AMD kurulmamış gözüküyordu. Başlat menüsünden AMD Radeon Software'nin üzerine tıkladığımda şu hatayı aldım:
Ve bu hatayı aldığım için bayağı bir ümidim kırıldı. Sonradan ekran 3 kez gidip geldi, ardından yine aynı kodla mavi ekran hatası...

Ne yapmam gerekiyor hocam? Daha önce bayağı bir sorunumu kendim çözmüştüm, fakat 3-4 gündür bu sorunla uğraşmaktayım. Ne yapsam olmadı. Siz yine de bu hatayla karşılaşan kişilere tavsiye ettiğiniz adımları hatırlıyorsanız bana lütfen bilgi verin çünkü işlerim ve üniversiteyle ilgili tüm işlemleri bu bilgisayarla yönetmekteyim. Yani bilgisayar bana lazım. Tamam, belki kullanmama engel değil bu sorun tamamiyle fakat eksik olan şeyler beni hep rahatsız etmiştir. Ayrıca şunu da söylemiş olayım: Sorun Intel'den kaynaklı, bunu biliyoruz. Fakat nedense Intel sürücüsü gerçekten hiç sorun çıkarmıyor. Ta ki ben AMD sürücüsünü kurana kadar. AMD sürücüsünü kurduktan hemen sonra iki sürücü de siliniyor ve ben bu işlemin ardından bilgisayarı yeniden başlattığımda ise ekran gidip gelirken yine malum ekran hatası. Bu sorunun peşini çözüme ulaşana kadar bırakmayacağım. Ha hiçbir çözüm yoksa amenna, Windows 10'a geri dönmekten başka çarem kalmayacak.

Ekran Alıntısı.PNG

@Yener K. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop modeli nedir? AMD ekran kartının da modelini yazar mısınız?

İlk önce Chipset sürücüsünü indirip kurun. Daha sonra deneyin.

Yalnız hocam birincisi benim ekran kartım R5M230. R5230 değil. İkincisi ise tamam chipset kurdum. Kuruluydu da zaten. Fakat hala aygıt yöneticisinde AMD'yi göremiyorum.
Çocukluğumdan beri bilgisayara düşkünümdür, 7 yıldır da bu bilgisayarı kullanıyorum ama daha önce böyle inatçı bir sorunla karşılaşmamıştım.

Yalnız hocam birincisi benim ekran kartım R5M230. R5230 değil. İkincisi ise tamam chipset kurdum. Kuruluydu da zaten. Fakat hala aygıt yöneticisinde AMD'yi göremiyorum.
Çocukluğumdan beri bilgisayara düşkünümdür, 7 yıldır da bu bilgisayarı kullanıyorum ama daha önce böyle inatçı bir sorunla karşılaşmamıştım.
Doğrudur hocam. Sitesinde R5 230 olarak gözüküyor. AMD isimlerde bazı değişiklikler yapabiliyor. HD 8500 serisi için daha güncel sürücüler var. HD 8550 olarak başlıyor. Zaten hepsi aslında aynı sürücüdür. İndirip deneyebilirsiniz.

Hocam gece yarısı oldu burada artık yarın devam ederim çözüm aramaya ilginiz ve desteğiniz için sağ olun. İyi çalışmalar diliyorum.
Hocam sürücüyü nihayet kurdum hatasız şekilde. Şimdi ise tek sorun şu: ben Catalyst Kontrol Paneli'ni açabilmeme rağmen aygıt yöneticisinde AMD ekran kartının yanında sarı ünlem var.
AMD.PNG
Aygıt Yöneticisi.PNG

Son düzenleme:
Hocam, son attığım Catalyst değildi. Radeon olandı. Onu kurup deneyin. Mevcut olanı ise Güvenli Mod'da DDU ile kaldırın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı