İHA-1 drone lisansı ile Mavic Air 2 kullanılır mı?

Yeşil alanlarda istediği gibi uçurabilir diye biliyorum fakat neredeyse hiç yeşil alan olmadığını hesaba katarsak evet izin alması gerekir. @Can_Coşkun SHGM sitesi üzerinden bulunduğunuz şehir için yeşil alan olup olmadığına bakabilirsiniz.
 
Yeşil alanlarda da aslında izin alınması gerekiyor ama belgelerle gidilirse sorun çıkmaz.

Kırmızı alanlar uçuşa yasak olan yerler değil, uçuşun direkt yasak olduğu yerlerdir. İzinle falan bile zar zor çıkıyor.

Kırmızı ya da yeşil ile işaretlenmemiş alanlarda ise yine uçuş yapılamaz. İzin alınması gerekir.
 
Kanunen bazı şeyler abartı bence. Bende de İHA1 lisansı var. Mavic Air sahibiyim. Drone'u alıyorsunuz ama yasal olarak uçuramazsınız gibi bir şey ülkemizde durum. Ben Online uçuş izni başvurusu yapamıyorum 500Gr'dan daha hafif olduğu için cihaz. Formu doldurup email aıyorum SGHM'ye uçuş tarihinden 2 ay sonra cevap veriyorlar. Kırmızı bölgelerde izin başvurusu genellikle onaylanmadığı için uçamazsınız gibi bir şey. Bence kırmızı olmayan yerler yeşil olmalı zaten. Ayrıca amacım zarar vermek olsa neden başvuru yapayım size değil mi? TR'de drone alınmaz. Kanunlarda da çelişki var zaten. Ayrıca oyuncak kamerasız drone ile bile ceza yiyenler olmuş :).

@SideWinder sanırım ne kırmızı ne de yeşil olarak işaretlenmemiş alanlarda kolluk kuvvetlerine haber vererek uçunca sorun olmuyor. Kimseyi rahatsız etmezsek bir soun olacağını da zannetmiyorum. 120M irtifa, 50M binaya yaklaşma, canlılara yaklaşmama vs. Yine de burası Türkiye :).
 
Ya drone uçuşunu kısıtlamaları normal. Ancak sorun, uçuşa izin verilen alanlarda ve uçuş izninin alınmasında başlıyor. Sistem çok yavaş çalışıyor ve kimse, neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyor.

Sıkıntılı bir durum biraz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı