II. Dünya Savaşında Naziler Türkiye'ye saldırsaydı ne olurdu?

Sizce ne olurdu? Yanıtlarınızı bekliyor olacağım.
Almanya bizi alırdı ondan sonra Almanya çökerken Amerika denizden rodostan Fethiye toprağını alırdı. Ve ondan sonra Bütün türkiyeyi alıp hem alanı genişler hemde amerikanın üyesi olup belki asker sıralamasında 3. veya 4. olurduk.
 
Müttefik devletlere katılsak bile kaybederdik. Fakat savaşın sonunda 2. Dünya Savaşı'nın sonunda müttefikler kazandığı için geri alabilirdik. Sadece askeri kayıp verirdik.
 
Naziler 2.dünya savaşını kazanması durumunda Türkiye'ye gertrude operasyonuyla girecekti. Ama daha erken girselerdi bir ordu kaydırmaları lazımdı ve bu onları doğu ve batıda yıpratırdı. Diyelim ki Türkiye'yi aldılar, muhtemelen kafkasya tarafından girmeye çalışırken çok zorlanırlardı ve doğu cephesini erken kaybederlerdi. Çünkü orta doğu müttefik topraklarıyla doluydu. Ama savaş açsalardı net müttefiklere girmiş olurduk. Burada muhtemelen almanları geri püskürtürdük müttefiklerimizle.

Eğer almanlar 2. dünya savaşını kazanıp gertrude operasyonunu da halletselerdi Bakü ve Arap petrolünü kontrol altına alırlardı ve bu ekonomilerini yükseltirdi.
 
Deler geçerlerdi. Herifler sovyetleri dize getirdi. Türkiye'nin o dönemde daha askerine verecek silahı yoktu doğru düzgün.
Almanyanın tank mazotları, askerlerin aç kalınması, kış gelmesinden dolayı tankların gidememesi, her taraftan darbe ve askeri kayıp vermesi eğer Nazi almanyası tek Britanya ve Sovyetlerle savaşsaydı net Britanyanın hepsini sovyetlerin yarısını alıp dünyanın en zengin,ekonomik,askeri,diplomasi açısındanda 1. olurdu. Zaten adam dünyayı fethetmek istiyordu ama olmadı.
 

Geri
Yukarı