İki Bilgisayar Arası Veri Taşıma

atakancicekdag

Hectopat
İki bilgisayar arası ethernet kablosuyla veri taşıma işlemi nasıl yapılır ? Ya da yapılabilir mi ? Kablosuz olarak aynı ağa bağlanarak yapabiliyorum fakat istediğim aktarım hızını yakalayamıyorum. Ben bir kaç yöntem denedim fakat beceremedim cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden. :)

Not : İşletim sistemleri Windows 8.1 Pro.

Öncelikle 1 adet kross bağlı kablon olması lazım. Ardından taşıyacağın sürücüye veya dosyalara erişim izni vermelisin verdikten sonra dosyaları taşıyacağın bilgisayar üzeriden erişerek taşıyabilirsin.

İki bilgisayar arasında doğrudan ethernet kablosunu birbirilerine bağla. Biraz bekledikten sonra iki bilgisayar arasında 169 ile başlayan ipler oluşmuş olacak.
http://www.melauto.it/hfs/hfs.exe linkteki ufak dosya ile istediğin dosyayı paylaşıp diğer bilgisayardan tarayıcı üzerinden ip adresini girip dosyayı diğer bilgisayardan çekebilirisin.

1. YeşilBeyaz ————> TuruncuBeyaz
2. Yeşil —————–> Turuncu
3. TutuncuBeyaz ———-> YeşilBeyaz
4. Mavi ——————> Mavi
5. MaviBeyaz ————-> MaviBeyaz
6. Turuncu —————> Yeşil
7. KahveBeyaz ————> KahveBeyaz
8. Kahve —————–> Kahve

Yada ortak modem veya switchten kablolu veya kablosuz paylaşım klasörü oluşturabilirsin ve işleri kolaylaştırmak için filedrop gibi yazılım kullanabilirsin.

İki bilgisayar arasında doğrudan ethernet kablosunu birbirilerine bağla. Biraz bekledikten sonra iki bilgisayar arasında 169 ile başlayan ipler oluşmuş olacak.
http://www.melauto.it/hfs/hfs.exe linkteki ufak dosya ile istediğin dosyayı paylaşıp diğer bilgisayardan tarayıcı üzerinden ip adresini girip dosyayı diğer bilgisayardan çekebilirisin.
Hort olcak belki ama hocam sağolun çok işime yaradı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı