İki diskte de işletim sistemi kullanabilmek için ne yapılmalı?

godex09

Centipat
Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
M.2 SSD'ye kurulu Windows 10 vardı. HDD'yi çıkarıp SATA 3 SSD takmak ve ona da ayrı bir Windows 10 kurmak istedim. Fakat SATA 3 SSD'ye Windows 10 kurulumu yaptıkdan sonra M.2 SSD'ye ait Windows 10'a giremez oldum. Sonra SATA 3 SSD'yi çıkarıp HDD'yi takınca hem HDD'deki hem de M.2 SSD'deki Windows 10 geri geldi. Benim sorum şu, HDD'yi çıkarıp aynı anda sadece SATA 3 SSD ve M.2 SSD'de ayrı ayrı Windows 10 kullanmak için ne yapmalıyım? Böyle bir şey mümkün müdür? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde sadece M.2 SSD takılı iken M.2 SSD'ye Windows kurun. Daha sonra sistemde sadece SATA SSD takılı iken SATA SSD'ye Windows kurun. Windows kurulumu sırasında sistemde birden fazla disk olursa sıkıntı yaşarsınız.
 
BIOS'a yani UEFI'ye gir, Disklerden birinin SATA portunu Disabled yap. Sistemde 1 Disk varken yükle. Sonra diğer Diski, Disabled yap öbürünü Enabled yap ve yükle. Sonra tüm Diskleri Enabled yap, UEFI Boot Menu'den istediğini seç. Bu şekilde, Windows - Linux, Windows - macOS, Windows - FreeBSD ne istersem kullanıyorum.
 
Ayrı ayrı kurduktan sonra iki ayrı ssd yi aktif ettiğimde, iki ayrı işletim sistemi olarak kullanabilir miyim yani?
 
Ayrı ayrı kurduktan sonra iki ayrı SSD'yi aktif ettiğimde, iki ayrı işletim sistemi olarak kullanabilir miyim yani?
Ayrı ayrı kurulum yaptıktan sonra ikisini de sisteme aynı anda taktığınızda UEFI/BIOS üzerinden önyükleme önceliğini(Boot priority.) ayarlarsanız sorunsuz kullanırsınız. Boot menüsü üzerinden de diğerine geçiş yaparsınız.
 
Ben de buna benzer bir işlem yapmak istiyorum. SATA SSD'de Windows 10 kurulu şuan kullandığım. M.2 yuvasına da bir SSD alarak ona da Ubuntu kuracağım. Fakat bu şekilde yaptığımda dual boot menüsü gelir mi yine de? Gelsin istemiyorum. 1. boot olarak SATA SSD'yi koyacağım. Yani direkt ben laptop tuşuna bastığımda Windows 10 açılsın ama sadece Ubuntu'yu kullanmak istediğim zaman F2'ye basıp M.2'den başlatmasını isteyeyim. Bu mümkün olur mu acaba?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı