İki internet hattını birleştirmek

Altyapı 120 Mbps bile desteklese 88 Mbps kitliyor. Sanırsam TT'de fiber ile ilgili tek sorun yaşamayan benim. Adamlara başvurduk onayladılar direkt :D. Bir şeylik var bunda ama dur bakalım :D. Superonline ise yıllardır getirmem diyor kurtarmıyor diyor.

Benim için sıkıntı değil gerekirse bayağı uğraşırım. Ping değerleri falan etkiliyor mu peki?
Onu bilmiyorum.
Ama ana hat olarak telekom seçmiş diye biliyorum.
Belediyenin öyle bir lüksü yok. Kendi cebinden ödemiyorsa. Bu arada sık sık Büyükşehir ve ilçe belediyesini ziyaret edin. Bir sonuç alamazsanız işi süründüren her şeyi tabiri caizse darlayın.
Ondan değil.
Bizim hat ile aradan İZBAN (Raylı sistem) geçtiği için İZBAN işinin de düşünülmesi lazım.

Adamlara başvurduk onayladılar direkt.
Nasıl başvurdunuz? İlçe müdürlüğü 8 yıldır kapatıldığı için, il müdürlüğüne gittiğimizde adamlar başvuru yapmamı dahi kabul etmedi. Tüm binanın başvurması gerekiyormuşmuş.

Kendisi Tek fiber üzerinden iki ayrı firmadan internet almış birisi.
İlginç. ComNET veri merkezinden ikinci fiberi çektirteceğim diyordu. 10 Gb Internet'ten çektirmemiş mi?

Peki diyelim ki Superonline fiber işi yattı.
Superonline bana aynen şöyle cevap yazdı: "Şu an için ne yazık ki olumlu bir dönüş yapamıyoruz. Gelecek yatırım dönemlerinde tekrar değerlendirilecektir."

Nasıl başvurdunuz? İlçe müdürlüğü 8 yıldır kapatıldığı için, il müdürlüğüne gittiğimizde adamlar başvuru yapmamı dahi kabul etmedi. Tüm binanın başvurması gerekiyormuşmuş.

Sitedeki çoğu müstekil evden imza aldılar ilçe müdürlüğüne gittiler. Başvurdular proje çizen adamlar falan geldi işte. Sonra proje onaylandı. 1 aya geleceğini söylediler.

Bence Türkiye'nin en büyük kronik sorunu omurga sistemidir. Çünkü download hızlarımız her ne kadar yaşadığımız yere göre yüksek olsa bile bir şeyler izlerken takılmalar olabiliyor. Ya da mevcut download hızımız düşüyor. Bana göre 100mbps download hızı veri indirmek için ve online da yüksek çözünürlüklü görüntüler izlemek için gayet iyi. Bana kalırsa zaten ben 50 mbps download hızına bile razıyım. Yeter ki ping değerlerim iyi olsun. Bakalım Türkiye download konusunda bir yere geldikten sonra bu ping olaylarını ne yapacak. Sene olmuş 2020 ve hala "biz ping sorunu için bir şey yapamayız" diyor internet sağlayıcıları.

Bana göre 100 MB Download hızı veri indirmek için ve online da yüksek çözünürlüklü görüntüler izlemek için gayet iyi.
Ben interneti boşaltıp (modeme bağlı cihazları modemden ayırıp) bilgisayarla modemi Ethernet kablosuyla bağlayıp ucu ucuna 10MB Speedtest'te çıkan download hızı ucu ucuna 4K video izleyebiliyorum :)

Ben interneti boşaltıp (modeme bağlı cihazları modemden ayırıp) bilgisayarla modemi Ethernet kablosuyla bağlayipucu ucuna 10 MB Speedtest'te çıkan download hızı ucu ucuna 4K video izleyebiliyorum :)

4K30 FPS mi izliyorsun yoksa 4K60FPS mi? Ben 4K60 FPS zar zor izlemeyi bırak donuyor.
Hızım ise bu :D. Şaka gibi cidden ya.

10264521506.png

Anlamadım ne yapmak istiyorsunuz? Farklı kaynaklardan interenti birleştirip kullanmak istiyorsanız buna ihtiyacını var;

Bir ONT üzerinden 4 farklı hizmet alındığını ilk defa duyuyorum. Doğru mu gerçek mi emin değilim çünkü aynı aynda 4 firmadan hizmet vermek için 4 firmanın, OLT üzerinde profili olması lazım.

Kurumsal hizmet mi alıyorsa yoksa başka durum mu var bilemiyorum. İşin içinde olmadığın için net konuşmak imkansız ama bahsi geçen sahış bazı durumları çok abartarak sunuyor. Muhtemelen izlenme için yapıyor.

Anlamadım ne yapmak istiyorsunuz? Farklı kaynaklardan interenti birleştirip kullanmak istiyorsanız buna ihtiyacını var;

Bir ONT üzerinden 4 farklı hizmet alındığını ilk defa duyuyorum. Doğru mu gerçek mi emin değilim çünkü aynı aynda 4 firmadan hizmet vermek için 4 firmanın, OLT üzerinde profili olması lazım.

Kurumsal hizmet mi alıyorsa yoksa başka durum mu var bilemiyorum. İşin içinde olmadığın için net konuşmak imkansız ama bahsi geçen sahış bazı durumları çok abartarak sunuyor. Muhtemelen izlenme için yapıyor.
Kendisinin bu ikinci fiber sürecini yakından takip ettim.
Nokia markalı 4 portlu bir ONT Cihazı almış. Türk Telekom logolu kurumsal bir cihaz sanırım.
Bu cihaz son videosunda Router'ın altında duruyor.
1.Porttan Türk Telekom, 2.Porttan COMNET DC İnterneti alıyor.
Kendisi bu load balance işlemini yazılımsal olarak yaptığını söylemişti. Herhangi bir cihaz kullanmamış.

Bunu dedi:
2. internet hattı için telekom baya direndi ve sonunda bu savaşı da kazandım. Nokia'nın profesyonel 4 GBPS trafik oluşturabilecek 4 portlu ont cihazı geldi ve bu cihazı telekom kendi sistemine tanıttı. Siz kendiniz bir şekilde ont alsanız telekom asla kabul etmiyor.
Gerekli tanımlamalar yapıldı ve 1 numaralı porttan türk telekom hattım verilmeye başlandı. 2-3-4 portları devredışı. ONT'nin kendi içerisine console ile erişerek bruteforce yöntemiyle şifresini kırdım ve diğer lan portlarını aktif ettim fakat fiberin öbür ucundaki cihazdan da yapılandırmalar yapılması gerekmekteydi. açıkçası size fiber gelene kadar her geçtiği cihazda sizin modülasyonunuz kayıtlı oluyor. 2. internet hattı aktif edildi ve port2 üzerinden sunuldu. Telekomun 100 mbps kısıtlaması nedeniyle o da 100/8 olarak geldi. 3 ve 4 numaralı portları da internet aboneliği alarak kullanım sağlatabilirim fakat buna gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı