İki modemi kablosuz olarak bağlama

atmqca

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, bende iki adet modem var. Bir modemi odama diğer modemi sabit yerinde nasıl birbirine kablosuz olarak bağlayabilirim?

Dosya Ekleri

• 1_org_zoom.jpg
    1_org_zoom.jpg
    9,8 KB · Görüntüleme: 158
  • 569472067_tn50_0.jpg
    569472067_tn50_0.jpg
    9,4 KB · Görüntüleme: 75
Arkadaşlar, bende iki adet modem var. Bir modemi odama diğer modemi sabit yerinde nasıl birbirine kablosuz olarak bağlayabilirim?

Hocam köprüleme bildiğim kadarıyla 1. modemin LAN 1 portu üzerinden diğer modeme takınca oluyor. Kablosuz olmuyor diye biliyorum.

Elindeki modemler ile bunu yapabileceğini sanmıyorum. Piyasada rahatlıkla ucuz fiyatlara bulabileceğin router veya access point ile kablosuz data alıp kablosuz bir şekilde dağıtabilirsin. Basit bir sinyal yükseltici mantığıdır aslında. Fakat aldığın ürün ve evdeki yalıtkan malzeme kalitesine göre sinyalin yüksek gelse de temiz bir sinyal olmayabilir, bu yüzden internette ping veya gerekenden daha düşük hız gibi eksi dönüşler alabilirsin. Diğer arkadaşların da söylediği gibi kablolu bağlantı en iyisi olacaktır. Eğer kablolu bağlantı yapma şansın yoksa ve illa ki sinyalini yükseltmek istiyorsan router/access point olayını araştırmanı öneririm.

Odama maalesef kablo gitmediği için onu yapamıyorum.
Açıkçası köydeki evimiz 3 katlı olduğu için kablo çektik. Biraz uğraştırsa da değiyor. Biraz kaliteli alıp duvar çivisiyle belli bi mesafede bir sabitle yuvaları oluyor. Ya yukardan yada aşağıdan yaparsın görüntüde güzel gözükür.

Duvardan kablo geçiş için boru yapmış müteahhitimiz sağolsun ama bina 3 4 yıllık olmasına rağmen borulardan geçmiyor kablo. Kılavuz ile denedim açmadı.

Modem arayüzünde WDS Köprüsü diye bir seçenek varsa belki yapılabilir. Ama kablolu kadar verimli olmuyor ve bir süre sonra kopmalar yaşanıyor bizzat denemiştim. Huawei HG255S modem ile Airties RT-206V1TT modem ile birbirine bu yöntemle bağlamıştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı