İkinci ekrana uygulama sürüklenmiyor

eseren123

Kilopat
Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var hiç bir yerde bulamadım. Sağ ekranım ikinci ekran. Bir uygulama var, hiçbir şekilde sürüklenmiyor, tek ekran içinde de sürükleme yapılmıyor maalesef. Bunu yan ekranda nasıl açabilirim? Bir ayarı var mıdır uygulamalar özelinde, şunu ana ekranda açsın bunu yan ekranda açsın gibi seçebilir miyiz? Sağ ekranı ana ekran yapıp oradan açabilirim, oyunları da küçültüp tekrar sola alabilirim ama böyle olmasını istemiyorum, düzenim bozulacak çünkü. Bir program vs. var ise çok sevinirim. Sağdaki ekranı ana ekran yapıp uygulamayı oradan açıp kapatıyorum tekrar soldakini ana ekran yapınca uygulama yine solda açılıyor bunları da denedim maalesef olmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açacanız uygulama nedir
F11 basınız ekran küçülüyor mu deneyiniz belki uygulaman ayarlarında tam ekran pencereli ekran oluyordur onun dışında belli bir program yok en fazla ayarlar kısmandan 2. ekranı ana ekran yaparsınız olur biter.

Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var hiçbir yerde bulamadım. Sağ ekranım ikinci ekran. Bir uygulama var, hiçbir şekilde sürüklenmiyor, tek ekran içinde de sürükleme yapılmıyor maalesef. Bunu yan ekranda nasıl açabilirim? Bir ayarı var mıdır uygulamalar özelinde, şunu ana ekranda açsın bunu yan ekranda açsın gibi seçebilir miyiz? Sağ ekranı ana ekran yapıp oradan açabilirim, oyunları da küçültüp tekrar sola alabilirim ama böyle olmasını istemiyorum, düzenim bozulacak çünkü. Bir program vs. var ise çok sevinirim. Sağdaki ekranı ana ekran yapıp uygulamayı oradan açıp kapatıyorum tekrar soldakini ana ekran yapınca uygulama yine solda açılıyor bunları da denedim maalesef olmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsun?

Tek bir uygulamada mı bu sorunı yaşıyorsun yoksa birden fazla uygulamada mı yaşıyorsun?

2 monitörüm var. Birçok uygulamayı sorunsuz Windows hafızası ile son kapattığım yerde açıyorum.
Windows 11 kullanıyorum ve senin profilinde Windows 10 gözüküyor olsa da benzer sonuçlar çıkması lazım.

Ben sağ ekranı ana ekran yaptım.
WhatsApp, Discord, Chrome, Skype hepsi sol ekranda en son işlem yapıldığı yer sol ekrandan olduğu için.
Bir tek sorun çıkartan scrcpy, yani Android telefonumu PC ekranına aktaran program. O ilk günden beri sürekli ana ekran hangisi ise oradan çalışıyor. O da çok sorun değil.
Eğer kullandığınız program DOS veya komut satırı destekli ise onlar maalesef ana ekran hangisi ise oradan çalışır... Diye bir tecrübemi aktarayım. Belki kod veya kısa yol ile çözülebilir ama sayısı çok değil.

Sen bir de taşınmama sorunundan bahsetmişsin ama Windows frame kullanıp da taşınmayan bir program duymadım. Kullandığınız programın trojan veya virüslü olmadığından emin misiniz? Çünkü o tür programların frameeksileri ekran ortası ve tüm pencerelerin üstünde olmak ve ana ekran haricinde olmamak, mouse ile hareket kısıtlamaları yapılır. Hatta büyültme küçültme butonları bile disable edilir.

Yazdıklarınıza göre ancak bu şekilde açıklama geldi aklıma.

Ek olarak

Gibi programları inceleyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı