Daha fazla
Kanka iphone 6’dan beri kullanıyorum ben de büyük konuşmayayım batarya için bile gitmedim, watch airpods da garantili duruyor sıkıntı yaşamadım ama yine de büyük konuşmamak lazım. Yurtdışından arkadaşım aldığı zaman kendi pasaportuna mı kaydetmek zorunda? Benimkine edemez mi gerçi benimkine etse bile benim numaram da benim üzerime değilTürkiye
ben geçen sene kasım'da Karadağ'a gitmiştim. Tax free falan uğraştırıyolardı. Tax free çıkınca bile bir tık pahalıya geliyordu. Aralık'ta ondan sonra İzmir Çankaya'da telefonculara baktım onlar da Irak tarafından getiriyor o zamanlar 46-47 arası satılıyordu daha sonra bir ara Urfaya ziyaretim oldu orada 44'e satıyorlardı fiziksel SIM E-simli olan 1000 TL falan daha ucuz oluyor, çift fiziksel simli olanlar biraz daha pahalı. Hatta sosyal medyada bir ara Kürt'lerin 16 kro Max'ler sınırdan geliyor diye dalga geçiyorlardı bir tane video vardı eşeklerin sırtına yük bağlanmış gidiyorlar böyle.
Toplama cihaz muhabbeti yapılıyor genelde burada Forumda ama cihazlar ilk çıktığı zamanlar kapalı kutu olarak geliyor herhangi bir sıkıntı yaşamadım ben o yüzden toplama cihaz falan almadım yani ilk başta geldiğinde biraz fahiş fiyattan satıyorlar ama kasım aralık gibi fiyatlar oturuyor ve normal fiyatlarına geliyor zaten Türkiye'de de. Kutunun arkasında kodları da var zaten Avrupa kodlu olanı almıştım fiziksel SIM-esimli olan bizim Türkiye'de satılanla aynı kod.
O koda göre almıştım çünkü o koda göre alınca Türkiye'de de garantisi geçerli oluyor sanıyordum bir yıl uluslararası olarak. Ama işte hep tecrübe bunlar. O sadece satış yalanı. Aldığın cihazı burada IMEI kaydı ile kaydettirmezsen eğer parasıyla dahi yetkili serviste yasal olarak teknik destek servis alamıyorsun parasını ödeyeyim desen bile. Onu da yukarıdaki mesajlarda yazdın mı bilmiyorum bugün tekrar gördüm konuyu söyleyeyim dedim şimdi bilgin olsun. Ben 2018'den beri iPhone kullanıyorum batarya dışında servise götürmedim zaten onun için benim bir sorunum yok bu konuyla eğer destek istersen zaten dışarıdan başka servislerden de IPhone'un parçasını bulmak çok kolay ve ustası da çok yapan da çok sıkıntı yaşamazsın 50.000 TL vergi ödemekten iyidir.
Bunlar dışında bir de en ucuz Makedonya'da Üsküp'te görmüştüm sanırım iPhone satışını orada tax free yapmıyorlarmış sanırım direk turistlere vergisiz şekilde satın alabiliyorsun diye hatırlıyorum ama orası da küçük ülke her an her yerde istediğin model iPhone olmayabilir belki fiyatları karşılaştır ona göre bak sen Türkiye'den de bakabilirsin dediğim gibi herhangi bir sorun olmaz. Ama ileride IMEI kaydı yaptırırım falan diye düşünüyorsan yurt dışından al ama onu da arkadaşın alacağı için onun üzerine kaydettirip onun üzerine numarayla kullanman falan gerekecek hiç ugrasmaya değmez git nerede oturuyorsun bilmiyorum ama büyük şehirlerdeki telefoncuların hepsinde satılıyor zaten. Urfa gibi doğu şehirlerinde köşebaşı her telefoncuda daha uyguna 16 Pro Max'ler dolu.
Kutudaki ve telefonun içinde yazan seri kodunu karşılaştırıp
View Coverage - AppleCare & Warranty Kodu da buraya yazarsan bilgi alırsın alırken
Pil sağlığı kısmından da üretim tarihi ve ilk kullanım tarihini görüp kontrol edebilirsin
Bir de az bi süre kaldı 17 lerin çıkmasına
Bu sefer bütün seri 120hz pro motionla gelecekmiş
Pro maxlerda hızlı şarj hızı yükselecek, 12 gb ram ile gelecek, telefoto da geniş açılı camera gibi 48 mp olacak falan. Yurtdışı almışken sana kat kat ucuza gelecek zaten cihaz 17 de daha da uçurum olacak aradaki vergi farkıyla ülkenin durumundan dolayı. 16’nın stokları da azalmaya başlamıştır gerçi, yani ben Türkiye’den al dedim de gerçi yurtdışında stoklar bitiriliyor ondan sonra eski seri pro pro Max bulmak daha zor. (işte toplama cihaz vs. durumları ondan sonra oluyor herhalde) normal yurtiçi cihazlarda da, düz seriler gibi uzun süreli kalmıyor piyasada.
Bekleyebilirsin bence her türlü yurtdısından aldıracak biri de varsa bence 17 yi bekle bi şey kalmadı çünkü 9 eylülde tanıtılacak ekimde çıkar