İkinci el Anakart'ın çalışıp çalışmadığı nasıl kontrol edilir?

Makaleler
5
Daha fazla  
Merhabalar ben ikinci el bir anakart almayı düşünüyorum ama elimde hiçbir diğer parça olmadığı için sistemi çalıştıramam.
Anakartı GET ile alacağım ve kargo ile gelecek o yüzden satıcıdan almadan kontrol edebilme şansım da yok.
Acaba işlemci veya PSU olmadan anakartın düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim?
Ya da satıcıdan test istemeli miyim, istemeliysem hangi testi istemeliyim?

Merhabalar ben ikinci el bir anakart almayı düşünüyorum ama elimde hiçbir diğer parça olmadığı için sistemi çalıştıramam.
Anakartı GET ile alacağım ve kargo ile gelecek o yüzden satıcıdan almadan kontrol edebilme şansım da yok.
Acaba işlemci veya PSU olmadan anakartın düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim?

Anakart marka modeli nedir?

Tabii ki istemelisin stres testi yaptır sorun varsa zaten anakart kendini korumaya alır veya yanar. PSU ve işlemci olmadan anca bilgisayarcıda kontrol etirebilirsin.

Anakart marka modeli nedir?
MSI veya Gıgabyte A320.
İkisi de aynı fiyatta o yüzden tam karar vermedim ama A320 olacağı kesin.
Tabii ki istemelisin stres testi yaptır sorun varsa zaten anakart kendini korumaya alır veya yanar. PSU ve işlemci olmadan anca bilgisayarcıda kontrol etirebilirsin.
Maalesef burada hiç bilgisayarcı yok.

MSI veya Gigabyte'a320.

O zaman eş dost tanıdık birinde 1 - 2 nesil bir sistem varsa onda denetebilirsin internet kafelerde belki olabilir.

MSI veya Gigabyte'a320.

Bu modelde sorun olacağını sanmıyorum. Bazen sorunlu kartları satabiliyorlar 2. elde bu yüzden model sordum. Bence satın alabilirsiniz direk. Bozuk falan olsa zaten adam satmaya uğraşmaz ucuz bir anakart.

Bu modelde sorun olacağını sanmıyorum. Bazen sorunlu kartları satabiliyorlar 2. elde bu yüzden model sordum. Bence satın alabilirsiniz direk. Bozuk falan olsa zaten adam satmaya uğraşmaz ucuz bir anakart.

Doğru ucuz ama bana göre pahalı. :)
Bir de acaba anakartın transistörlerin de bir sorun olur mu?
O zaman eş dost tanıdık birinde 1 - 2 nesil bir sistem varsa onda denetebilirsin internet kafelerde belki olabilir.
Maalesef buradaki internet kafeler de eski İntel işlemciler var o yüzden o da olmuyor.

Doğru ucuz ama bana göre pahalı :)
bir de acaba anakartın transistörlerin de bir sorun olur mu?

Maalesef buradaki internet kafeler de eski Intel işlemciler var o yüzden o da olmuyor.

Transistörler arıza yapacak bir parça değil aşırı yük altında kalmadıkça. Bu anakartda da böyle bir şey mümkün olamayacağı için bence sorun yoktur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı