Uçaklar en güvenli ulaşım araçları mı?

Pilotlar bu işi bilmem kaç senedir yapıyorlar ayrıca çok büyük bilgileri var bu konuda. Uçakta sorun olur belki ama pilotta asla sorun olmaz. Sizin uçak korkunuz varsa onu bilemem
Evet var. Aklı mantığı olan herkeste de olmalı. O kadarlık kütle o kadar hızda o kadar yüksekte gidiyor şaka gibi.

Herkes kurallara eksiksiz uyarsa kaza olmaz. Kanıta gerek yok.

Karada oluşabilecek doğal afetleri sayıyor musun? Kara ulaşımı diyor bir de…

Kaç tonluk şey havada uçuyor sence guvenilir mi. Binmeyin tavsiye etmiyorum.
Kullandığın çoğu şey o kaç tonluk dediğin aletlerle sana ulaşıyor, bilmem güvenilir mi?

Karada oluşabilecek doğal afetleri sayıyor musun? Kara ulaşımı diyor bir de…

Kullandığın çoğu şey o kaç tonluk dediğin aletlerle sana ulaşıyor, bilmem güvenilir mi?
Ben mi diyom uçurun diye nasıl gelirse gelsin ben yerden giderim.

Yüzdelik olarak evet.

Ama sorunun cevabi en güvenli ulaşım aracı, insanın kendi aracıdır. Trafikte iyi konumlandıktan, trafiği iyi okuduktan sonra yıllarca motosiklet ile kazasız belasız yolculuk yapılabilir.
Motosiklete kadar güzel geldin sonra bozdun.

Her şeyin riski var uçak kesin güvenli diye bir şey yok. Ama karayolu ve deniz yolunda da sıkça kazalar oluyor. İnsan yapımı hiçbir şey kesin güvenilir değil. Yalnız son yıllarda uçak kazalarında artış olmasının sebeplerinden biri tekelleşme ve denetimsizlik. Airbus ve Boeing gibi iki tane büyük firma var. Ekte resmini bıraktım bu iki firmanın kaza farkı istatistiği var. Boeing'in kötü ve rezil bir firma oldugu burada çok net belli. Her neyse işin özü genel olarak uçak hala güvenli ama dediğim gibi çok güvenli diye bir şey yok hiçbir zaman.
Airbus daha mı iyi yani bu grafiğe bakarsak.

Airbus her zaman iyidir. Kaza grafiğinden dolayı sorunlu uçaklar değillerdir.

Pilotlar bu işi bilmem kaç senedir yapıyorlar ayrıca çok büyük bilgileri var bu konuda. Uçakta sorun olur belki ama pilotta asla sorun olmaz. Sizin uçak korkunuz varsa onu bilemem
Pilotların eğitimleri çok önemli bu konuda. CRM özellikle iyi olması gerekiyor. Akla hayale gelmeyecek en ufacık şeylerden pilotaj hatasından dolayı uçak düşebiliyor. Tabii ki bu tür şeyler çok az oluyor. Arabayla vs. kıyaslanamaz. National Geographic Uçak Kazası Raporu'nda gösteriyor çoğu kazayı. Merakı olan izleyebilir.

Son düzenleme:

Airbus arıza bakımından daha çok arıza çıkarır, Boeing daha az çıkarır ama daha karmaşıktır, Airbus biraz daha nizami ve kolaydır tamiri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı