İkinci el disk alırken hangi testler yapılmalı?

Bu konuda öyle ahım şahım bi' bilgiye sahip değilim ama bildiğim kadarıyla yardım etmem gerekirse;

HDTunePro programı ile bad sector kontrolü yapmalısın kesinlikle bi' de CrystalDiskMark ile hız testi yaparsan çıkan sonuçlara göre hareket edebilirsin.

Ben de bu şekilde belirtecektim, HDD'ler ikinci el olarak pek güvenilir gelmiyor ama ama arkadaş bu yola başvurmuşsa imkândan dolayıdır diye yazmadım, dediklerimi yaparsa yeterli olur herhalde.
Tabii ki eğer imkanlar buna el veriyorsa yapacak bir şey yok fakat yine de bekleyip üzerine 3-5 artık ne koyulabiliyorsa sıfır bir şekilde alınabilir. Öyle çok da pahalı olmadıkları için ve ikinci elde çok fazla sorun yaşandığı için alınmaması herkes tarafından öneriliyor zaten.

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Sıfır ile ikinci el arasında 100 TL fark vardı, sorun çıkarmaz ise ikinci el almayı düşünmüştüm fakat sıkıntılı sanırım ikinci el. Artık sıfıra yöneleceğiz..

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Sıfır ile ikinci el arasında 100 TL fark vardı, sorun çıkarmaz ise ikinci el almayı düşünmüştüm fakat sıkıntılı sanırım ikinci el. Artık sıfıra yöneleceğiz..
Eğer sıfır alabilecekseniz kesinlikle sıfır alın hocam. Hayırlı olsun şimdiden. Marka olarak ise ben Seagate kullanıyorum yaklaşık bir aydır çok memnunum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı