İkinci el ekran kartı almak mantıklı mı?

tuna_0110

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12450H 2.00 GHz
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,7 GB)
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Ekran kartı nvidia geforce rtx 4050
Yaz tatilinde masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum bütçem en fazla 70k civarı ve 4070'li sistem düşünüyorum ya da 4070 Ti. Ama sıfır almak istersem 70'i geçiyor ve bunun monitörü masası da var. O yüzden ekran kartını ikinci el alsam kalan parçaları da sıfır toplasam nasıl olur? Ve alacağım zaman hangi markayı alayım hem çok pahalı olmasın diyorum hem de iyi olsun. MSI düşündüm ama çok pahalı 2. el uygun fiyata bulabilirsem alabilirim.

Yaz tatilinde masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum bütçem en fazla 70k civarı ve 4070'li sistem düşünüyorum ya da 4070 Ti. Ama sıfır almak istersem 70'i geçiyor ve bunun monitörü masası da var. O yüzden ekran kartını ikinci el alsam kalan parçaları da sıfır toplasam nasıl olur? Ve alacağım zaman hangi markayı alayım hem çok pahalı olmasın diyorum hem de iyi olsun. MSI düşündüm ama çok pahalı 2. el uygun fiyata bulabilirsem alabilirim.

Pin soketlerine Bitcoin mining yapılmış mı, yanık var mı böyle şeylere çok dikkat etmeniz gerekli onun haricinde 2. el mantıklı.

Hocam uzun ömürlü düşünüyorsan ekran kartını ikinci el almanı tavsiye etmem ve eğer 4070'i sıfır almak istiyorsan elini çabuk tut her geçen gün stokları bitiyor eğer sıfır istiyorsan 70bini geçecek maalesef ama ben olsam sıfır alır kafam rahat takılırdım.

Hocam uzun ömürlü düşünüyorsan ekran kartını ikinci el almanı tavsiye etmem ve eğer 4070'i sıfır almak istiyorsan elini çabuk tut her geçen gün stokları bitiyor eğer sıfır istiyorsan 70bini geçecek maalesef ama ben olsam sıfır alır kafam rahat takılırdım.

70 bini çok geçemem diye düşünüyorum çünkü ya ailem alacak ya da kendim çalışıp ailemden destek alacağım kendim çalışırsam belki 0 alabilirim. Onun içinde iyi maaş olması gerekecek

Sadece ekran kartı için ne kadarlık bir bütçe ayıracaksınız?
25-30 civarı.

Anakartınız, işlemciniz, RAM'iniz nedir?

Şu anlık bilgisayarım yok zaten yaz tatilinde alacağım dedim. Ama onlar çok önemli değil ekran kartını aldıktan sonra da alabilirim onları.

70 bini çok geçemem diye düşünüyorum çünkü ya ailem alacak ya da kendim çalışıp ailemden destek alacağım kendim çalışırsam belki 0 alabilirim. Onun içinde iyi maaş olması gerekecek.

25 30 civarı.

Hocam 4070 Ti (super'e) gore düşük kalıyor gibi super almak daha mantıklı bence oyun oynamak için daha iyi çoğu 4070 yaza kadar stoğu bitmiş olur bence şimdiden sıfır bir ekran kartı alıp birkaç ay sonra da sistemi dizersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00