İkinci el i7 9700F alınır mı?

Bütçe
1900-2200TL
Ancak satın alacağım arkadaş 9700k satıyor ben F olduğunu sanmıştım konu başlığını yanlış açmışım zaten belirttiğim gibi Ryzen işlemcilerin daha iyi olduğunu biliyorum maalesef anakartım uyumlu değil sorduğum soru 2.el 9700k yı 2000 liraya almak mantıklı mı herhangi bir arızası olmadığını nasıl anlarım veya mantıksızsa i5 9400F sıfır mı almalıyım Ryzen'e geçemiyorum veya 10.nesile bütçemi aşıyor.
Yine de R5 3600 daha iyi, K olması demek OC yapılması demek, OC yapmak için iyi bir soğutucuya ihtiyacınız var, kaldı ki R5 3600'de OC yapılabilen bir işlemci.

Yine de R5 3600 daha iyi, k olması demek OC yapılması demek, OC yapmak için iyi bir soğutucuya ihtiyacınız var, kaldı ki R5 3600'de OC yapılabilen bir işlemci.

R5 3600'ün 9700kdan iyi olma ihtimali yok her şey thread sayısı değil.
Ryzen alamıyorum 😀 OC yapmayı da düşünmüyorum performansı benim için yeterli sadeceikinci el alınır mı sorusunu soruyorum.

Dostum 2000 ya da daha aşağısına temiz güvenilir birisinden denk getirebilirsen alabilirsin.

R5 3600'ün 9700KDAN iyi olma ihtimali yok her şey thread sayısı değil.

Bencede nedense bütün donanım forumlarında veya YouTube videolarında gördüğüm Intel 9.nesilde çekirdek sayısı düşük Ryzen ikiye katladı bilmem ne e abi ben tüketici olarak önümdeki mala bakarım banane sistemsel özelliğinden hiçbir Ryzen Intel işlemciler seviyesinde FPS vermiyor oyunlarda e keza baktığınızda stres testlerinde de aynı durum geçerli ne anladım ben o işten arada fiyat farkı yoksa 0 veya ikinci el baktığımız zaman 600-700 lira bandında anakartlar 3600 ise 1700-1800 bandında i7 9700K yı alıp takmamdan yaklaşık 200-300 lira daha pahalı Ryzen peki FPS? Veya strest testleri hepsinde i7 daha önde ne anladım arkadaşlar ben bu işten cidden merak ediyorum? Neden Ryzen daha mantıklı benim durumumda 3700X olur anlarım ama onlar zaten 3000 bandının ile üzerinde sadece işlemci.

R5 3600'ün 9700kdan iyi olma ihtimali yok her şey thread sayısı değil.

Dostum 2000 ya da daha aşağısına temiz güvenilir birisinden denk getirebilirsen alabilirsin.
Thread sayısı olmadığını bende biliyorum çok sağol genius arkadaşım benim. Oyun testlerine baktığımda bariz bir şekilde R5 3600 daha iyi, thread sayısı da çok olduğundan renderdada daha iyi performans verecektir.

R5 3600'ün 9700KDAN iyi olma ihtimali yok her şey thread sayısı değil.

İşte aslında bende bunu soruyorum bir ilan gördüm sıfır hiç kullanılmadı dün alındı faturası garantisi duruyor diye 2150 liraya yaşadığım semte 5 dakika mesafede ilan ise 4 saat önce kurulmuş. Ancak ben faturayı garantiyi görsem bile sonuç olarak kutu açılmış başka bir i7 9700Knın kutusunun içine koyup farklı bir i7'nin faturasını göstermediğini nasıl anlayacağım? Bilginiz var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"R5 3600'ün 9700F'den iyi olma ihtimali yok :D"

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sanırım anlatamadım konuyu yanlış açmış bulundum işlemci i7 9700F değil 9700k ve aynı zamanda zaten anakart falan değiştirmekle uğraşmak istemiyorum 3600'ün güçlü ve oldukça tatmin edici bir işlemci olduğunu biliyorum ancak i7 9700K da olsa 9700F de olsa 3600 ile hemen hemen eşit işlemciler bir eksik bir fazla önemli değil 3 üde bence i3 8100'den 5 kat güçlüdür. Mesele hemen hemen aynı fiyata güzel bir ürün buldum işlemcilerin performanslarına zaten yeteri kadar hakimim Intel vs AMD tartışması yaratmak için açmamıştım konuyu aslında tek derdim 2. el alırken nelere dikkat etmeliyim veya 2. el almak aptallıkmı bu kadardı.

Şayet bu işlemcilerin çıktıkları dönemde sıfır bir sistem topluyor olsaydım bende sizin gibi 3600'den yana olurdum çünkü ilk piyasaya sürüldüklerinde aralarında 2 kat fiyat farkı vardı ve 3600 yerine göre daha güçlü yerine göre daha güçsüz eşitliği koruyabilen bir karttı. Ancak aradan neredeyse 2 yıl geçti ve piyasanın saçmaladığı bu dönemde fiyatları eşitlendi.

Sanırım anlatamadım konuyu yanlış açmış bulundum işlemci i7 9700F değil 9700k ve aynı zamanda zaten anakart falan değiştirmekle uğraşmak istemiyorum 3600'ün güçlü ve oldukça tatmin edici bir işlemci olduğunu biliyorum ancak i7 9700K da olsa 9700F de olsa 3600 ile hemen hemen eşit işlemciler bir eksik bir fazla önemli değil 3 üde bence i3 8100'den 5 kat güçlüdür. Mesele hemen hemen aynı fiyata güzel bir ürün buldum işlemcilerin performanslarına zaten yeteri kadar hakimim Intel vs AMD tartışması yaratmak için açmamıştım konuyu aslında tek derdim 2. el alırken nelere dikkat etmeliyim veya 2. el almak aptallıkmı bu kadardı.

Şayet bu işlemcilerin çıktıkları dönemde sıfır bir sistem topluyor olsaydım bende sizin gibi 3600'den yana olurdum çünkü ilk piyasaya sürüldüklerinde aralarında 2 kat fiyat farkı vardı ve 3600 yerine göre daha güçlü yerine göre daha güçsüz eşitliği koruyabilen bir karttı. Ancak aradan neredeyse 2 yıl geçti ve piyasanın saçmaladığı bu dönemde fiyatları eşitlendi.

Dostum sen sanırım 9700F ile 9700K'nın arasındaki farkı bilmiyorsun, benim cevabım arkadaşa zaten, dedi ya daha iyi olma ihtimali yok diye ? 9700K'nın tek farkı OC yapılabiliyor olması.

Dostum sen sanırım 9700F ile 9700K'nın arasındaki farkı bilmiyorsun, benim cevabım arkadaşa zaten, dedi ya daha iyi olma ihtimali yok diye? 9700K'nın tek farkı OC yapılabiliyor olması.

OC yapılmamış 9700knın 9700Fden yüksek FPS verdiğini gördüm ancak bu önemli değil alırken dikkat etmem gereken konular hakkında bilginiz var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı