İkinci el kutusuz GTX 1060 6 GB alınmalı mı?

İkinci el bilgisayar parçası alınmaz nereden çıktı ben bunu anlamadım?
SSD ve HDD'yi mümkün olduğu sürece (Zorunda kalmazsam) ikinci el almam. Ancak diğer parçaları testine sokup alırım. Ama sadece faturası, garantisi olan, kutusu duran ürünleri alırım. Dikkatli olunup testi yapıldıktan sonra bir sıkıntı olmaz.

Açıkcası ekran kartının fiyatı fazla uygun geldi. O fiyata 1050 TI satıyorlar yani. Bu yüzden iyice test edip bakmanızı öneririm. Ve faturası duruyor mu garantisi var mı bunlar da önemli. Yoksa almayın.

SSD ve HDD'yi mümkün olduğu sürece (Zorunda kalmazsam) ikinci el almam. Ancak diğer parçaları testine sokup alırım. Ama sadece faturası, garantisi olan, kutusu duran ürünleri alırım. Dikkatli olunup testi yapıldıktan sonra bir sıkıntı olmaz.

Açıkcası ekran kartının fiyatı fazla uygun geldi. O fiyata 1050 TI satıyorlar yani. Bu yüzden iyice test edip bakmanızı öneririm. Ve faturası duruyor mu garantisi var mı bunlar da önemli. Yoksa almayın.
1060 ın günümüzde ikinci el olması gereken fiyatı 800 900 tl hocam.1050 ti yi o fiyata satanlar üç beş kuruş cebime fazla girsin belki birisi alır diye koyuyorlar.1400 tl ye gtx 1070 satılıyor ikinci el 1060 800 tl olması çok normal.Zaten 1060 a 1000 tl den fazla verilmez ikinci el de 1000 tl de aşırı temiz kullanılmışsa verilir.

Ne alaka? Fiyat bütçesi düşükse gayet de alınır.
Ne demek ne alaka? 2 ay sonra verdiği para çöp mü olsun? Siz her halde madenciliği oyun oynamak v.s sanıyorsunuz?

Testine sokup alırım diye bir şey yok. Madencilikten sonra kartın kalan ömrünü teste göre hesaplayamazsınız. Kart madencilikten belki 1 sene, belki 2 sene, belki de 3 ay sonra bozulacak. Performansa göre değil, çevre bileşenlerinin ömrüne göre belirlersiniz kartın ömrünü.

@201189 Maalesef olması gereken fiyata değil piyasaya bakıyor. Belki de doğrusu o bilemeyeceğim ancak ikinci el de olsa fiyatlar bu şekilde. En azından bulunduğum yerde böyle.
İstanbul içi bir sürü 900 TL'ye 800 TL'ye Dual fan 1060 bulunabiliyor hocam ,1400 TL'ye satılan bir sürü güncel GTX 1070'ler gördüm akın akın hepsi satın alındı. 1050 Ti'yi 800 TL'ye satılması açıkca satıcının ben sizi dolandırıyorum demesidir. Yoksa 1600 TL'ye 1060 satan da var hocam ama adamlar dalga geçer gibi keyiften satıyorum cümlesinin altına sığınıp milletle dalga geçer gibi fiyat konusunda dolandırıyolar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Firehorse MK II İşlemciye de mi madencilik yapılıyor? RAM'e felan da yapılıyor sanırım hiç bir parça önermiyorsunuz ya 2. el? Saçma bir mesajdan başka bir şey değil.

Ayrıca zaten çok uzun süre madencilik yapıldıysa testlerde anlamanız mümkün bunu. Öyle anlamak için büyücü falan olmak gerekmiyor. Kısa süreli yapılmış bir kartta da bahsettiğiniz gibi güya 3 ay sonra bozulmaz. Madencilik yapılmış ekran kartı almam, savunmuyorum da. Ancak siz abartıyorsunuz. Nereden çıktı her 2. el ekran kartının madencilik yapıldığı yahu? Adamın paraya ihtiyacı vardır ya da başka bir şeydir ucuza satıyordur. Bu işlerde tecrübeniz olmadığı belli.

Bilgisayar parçaları öyle kolay kolay bozulan şeyler de değil ayrıca.

Bir çok parça aldım bilgisayar için 2. el, yani hem çevremdekilere hem kendime. Daha sorun yaşamadım. Sadece alırken dikkatli olmak gerekiyor. Testini yapıp kontrol etmek gerekiyor. Faturasız, kutusuz ve garantisiz ürünleri almıyorum. Ayrıca uzun süre kullanılmış ürünleri de almıyorum.

Yani alırken çok dikkatli oluyorum ama değiyor buna. Bazen yarı fiyatına aldığım oluyor.
@TANJU TAŞKAN Farkındayım, ama bu bahsettiğiniz bulunduğunuz yere göre de değişiyor söylediğim gibi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı