İkinci el RAM alınır mı?

Houseprime

Kilopat
Daha fazla  
Ben yaza anakart işlemci ve RAM değişikliği yaparak 8. nesil bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. Yaza kadar da bütçe toparlıyorum. Ama şu an uygun bulduğum parçalar olursa onları ucuza getirip işlemciyi 8700K yapmak istiyorum. Biliyorsunuz RAM fiyatları çok pahalı. Benim sorum şu, acaba ben RAM’leri ikinci el olarak alsam sorun olur mu? Bu şekilde 16 GB RAM 650 liraya falan hallolabilir diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım ve ikinci el alırken nelere dikkat etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyerek alabiliyorsanız, sorun yok.
Kargo ile gelecekse, GeT tarzı bir çözümle alışveriş yapın. DDR4 bir sistemde deneme şansınız varsa deneyin, sorun yoksa alışverişi onaylarsınız.

Elden alma imkanım var yani deneyerek alabilirim. Bilgisayar açılıyorsa mavi ekran falan vermeden sorun olmaz o zaman doğru mudur?

Bu yeterli değil. Memtest ve AIDA64 bellek testlerini yapabilirsiniz. Memtest biraz uzun sürer. Daha önceden yapmasını isteyebilirsiniz.

İkinci el alabilirsin tabii ki. Benim şu an kullandığım bilgisayarımda 2.el Q9300 işlemci ve 2GB 800MHz DDR2 RAM var ve uzun zamandır kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağım RAM CMK8GX4M1A2400C16R kodlu RAM. İki tane var bunlardan birbirinin aynısı. Şimdi izninizle üç tane sorum olacak.
1)Vatan faturalı ürünler fakat deneme fırsatım olmayacak çünkü alacağım kişi sistemi satmış elinde bir tek RAM kalmış. Benim de sistemim şuan DDR3 olduğundan kendim de takıp deneyemem. Sizce bu şartlar altında alınır mı?
2)Ben bu ürünü almak istediğim Asus anakart uyumluluk listesinde bulamadım. Aynısının 16 GB olan modeli yazıyor fakat 8 GB modeli yazmıyor. Alacağım kişi de aynı üründen 2 tane almış yani 2 tane 8 GB olarak alacağım. Corsair’in sitesinden de baktım sadece X299 ve Z170 anakartlar yazıyor uyumluluk için. Bu ürün benim almak istediğim Asus Z370-H anakarta uyumlulukta sıkıntı yaratır mı ?
3)Fiyatı 600 tl 2 tane 8 GB RAM için. Sizce fiyatı uygun mudur?
Bilgisi olan kişiler cevap verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler. @Asım Demir

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı