İkinci el RTX 3070 alınır mı?

Arkadaşın dediği tam olarak doğru değil hele kronik sorun kısmı tamamen yanıltıcı. Alacağınız ekran kartının güvenlik etiketi açılmamışsa bu sorunu yaşama ihtimaliniz bir hayli az o kadar korkmanıza gerek yok testini yapın değerlere bakın güzelse alıp geçin.

Arkadaşın dediği tam olarak doğru değil hele kronik sorun kısmı tamamen yanıltıcı. Alacağınız ekran kartının güvenlik etiketi açılmamışsa bu sorunu yaşama ihtimaliniz bir hayli az o kadar korkmanıza gerek yok testini yapın değerlere bakın güzelse alıp geçin.
ohh, tamam onu kontrol edecektim zaten.

Tam yabancı forumlara falan bakıyordum kronik arıza için öyle bas bas bağıran, şikayetçi olan görmedim.

Güvenlik etiketini çıkarıp işlem yapıp tekrar takan ne adamlar var sarı sitede bir bilseniz… ikinci elde AMD kartlarda 7 bin serisi dışında kart önermiyorum garantisi ve faturası olmak şartıyla. Kendi tanıdığım ekran kartı tamircisi var güvenilir itibarlı bir teknik servis dükkanı da var, sürekli servise 6700 XT de demiyorum yalnızca 6800/6800XT/6900 ekran kartlarının geldiğini söylüyor sadece tanıdığım tamirci değil diğer tamircilerde çok sık dile getiriyor profix elektronik örneğin. Evet fiyat performans konusunda çok iyi kartlar ancak 5 yaşını dolduran ve problem çıkarma ihtimali NVIDIA kartlara göre bir hayli fazla olan bu karta ikinci elde para vermezdim. Bende konu sahibi arkadaş gibi ikinci elde ekran kartı alırken RX 6800 XT mi yoksa 3070 mi almalıyım kararsızlığını yaşıyordum, param boşa gitmesin arıza çıkarır diye performanstan biraz feragat edip sorun çıkarma ihtimali daha düşük olan karta yöneldim memnunum 3 aydır herhangi bir problemim yok GTA 6 bile oynayacağım bu kartla. Dipnot: AMD veya NVIDIA fanboyu değilim AMD yazılımının görüntüsünü daha çok beğeniyorum ancak nesnel düşünmek gerekiyor sevdiğim için alsaydım başıma problemler gelebilirdi, biraz garantici olmak lazım bu devirde.

7000 serisini ben de önerirdim ancak 7700 XT'nin 2. elde maksimum ederi 12-13K ona da bulunması zor. Yoksa bana kalsa 2. el hiç alınmasın gidip 9060 XT 16 GB alınsın. Dediğiniz problem 6900 XT'de çok yaşanıyordu onunda sebebi mining yapıldığı dönemlerde bakımsız kartlar idi. Şu anda bir testle bile patlatabilecek bir sorun yani alacak arkadaş 3-4 farklı test yaparsa ve sorun çıkmazsa problem olmaz.

Etiket kısmında da katılıyorum yapan var ancak kendini belli edebiliyor mesela termal değerler. Eğer bakım yapıldıysa değerler örnek veriyorum GPU 60 - Hotspot 72-73 ve VRAM'ler de 85-90 arasıysa bir ihtimal denilebilir ama bu değeler GPU 70 derece - Hotspot 85 - VRAM ise 95 derece ise referans olacaktır.

7000 serisini ben de önerirdim ancak 7700 XT'nin 2. elde maksimum ederi 12-13K ona da bulunması zor. Yoksa bana kalsa 2. el hiç alınmasın gidip 9060 XT 16 GB alınsın. Dediğiniz problem 6900 XT'de çok yaşanıyordu onunda sebebi mining yapıldığı dönemlerde bakımsız kartlar idi. Şu anda bir testle bile patlatabilecek bir sorun yani alacak arkadaş 3-4 farklı test yaparsa ve sorun çıkmazsa problem olmaz.

Etiket kısmında da katılıyorum yapan var ancak kendini belli edebiliyor mesela termal değerler. Eğer bakım yapıldıysa değerler örnek veriyorum GPU 60 - hotspot 72-73 ve VRAM'ler de 85-90 arasıysa bir ihtimal denilebilir ama bu değeler GPU 70 derece - hotspot 85 - VRAM ise 95 derece ise referans olacaktır.

Hocam öyle bir anlattınız ki kartımı satıp amd alasım geldi. Peki sizce RTX 3070 kartını satıp RX 6800 ikinci el almak veya 6800 XT almak mantıklı mı? Aklımda 8-9 bin biriktirip temiz garantili RX 7900 GRE almak var işlemcim i5 14600K. Sırf model yükseltmek ve AMD'yi deneyimlemek için ama ön yargıları kırmak biraz zor. Mesela şu an 6800 XT kartım olsaydı 7900 GRE almayı da düşünmezdim çünkü deneyimlemek için satın alıyorum her halükarda performans artışı olacak.

@Hayırsız Cellat

Yani 3070'den 6800 XT'ye geçerken maksimum 2K çıkacak ise olabilir aksi halde gerek kalmaz. 8 GB VRAM yetersiz günümüz için normalde 3070 güzel bir karttır ama 8 GB VRAM kısıtlıyor o kartı 3080'de de durum öyle ben 3080 10 GB sürüm kullanıyordum zamanında yetiyordu ama sonradan yeni oyunlarda patlamaya başlamıştı.

7900 GRE 17-18K'ya bulunursa direkt yapıştırılacak bir ekran kartı kesinlikle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı