İkinci el RX 580 alınır mı?

strdexil

Hectopat
Merhabalar, ikinci el Sapphire RX 580 almayı düşünüyorum, mining yapılmamış dedi ve FurMark testini attı. Test 1366*768 monitörde yapılmış ve FPS 22. Sıcaklık 75 dereceyi buluyor en sonunda. Sizce alınır mı nasıl emin olabilirim? Önceden aldığını, sadece yarım saat kullanıp daha sonra uzun süre kutusunda kaldığını ve iş için farklı bilgisayara geçtiğini söyledi.

Mining yapıldıysa bile çok uzun süre olmadığı sürece anlayamazsınız. Ayrıca sadece bir kere denenip konuldu da çok genel bir yalan çoğunlukla. Bu yüzden fatura tarihi mümkün olduğunca yeni ürünleri almanı öneririm.

Eğer yapmayı biliyorsan kendi gözünle gör ve uzun süre test et. Aksi haldde fiyatı çok uygun olmadığı sürece gereksiz risk almış olursun.

2. el ekran kartları genellikle başka bir sorunu beraberinde getirir. RX 580 i yarım saat kullanıp kutusuna koymak mantıklı değil. Ekran kartının PCB'sinde çatlak veya PCI-E pinlerinde sıkıntı olabilir.
Böyle şeyleri almadan önce ekran kartını eline alıp iyice bir incelemen lazım.

Önemli değil. 🙂 Benim arkadaşımda buna benzer bir olayla karşılaşmıştı. 2. El aldığı ekran kartının PCB si çatlak çıktı. Böyle durumlara karşı uyanık olmak lazım.

İkinci el ekran kartı almak güvenli değil bence. Hele bir de AMD ise. Madem adam bir kere kullanıp kutusuna koymuş, neden iade etmemiş o zaman. Bence takarken PCB üzerindeki pinlere zarar verdi ya da PCB'yi çatlattı. Üründe üretim hatasıda olabilir ve belki bu yüzden satıyordur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı