İkinci elde kazıklanmayın

Bazen düşünüyorum ben mi çok enayiyim yoksa bu adamlar mı çok ahlaksız. Ben bir şey satacaksam gider onun muadil ürünlerinin fiyatına bakarım sonra 2.el fiyatlarına bakarım en son en ucuz kim satmışsa onun da biraz aşağısına koyup pazarlıkla daha da ucuza bırakır giderim. Mesela 1650 satacaksam gider 2.el 1060 fiyatlarına bile bakarım o fiyatların pahalısına satmam. Aynı paraya daha iyi kart satılırken kötü kartı böyle pahalıya satan çok oluyor. RX 580 alınacak paraya 1050 Ti satıyorlar. Diyorsun aynı paraya RX 580 var neden bu kadar pahalı adam da sana sıfır linki atıyor 200 TL ucuza koymuş sıfırının. İşin kötü yanı bu şekilde satış da yapabiliyorlar bilmeyenlere. Adam duymuş mesela 1050 Ti iyi diye alıp geçiyor.

Fiyatından pahalı bir şekilde satıp bilmeyenleri kazıklamak doğru mu?

Vicdanınız rahatsa sıkıntı yok hocam benim yapabileceğim bir şey değil belki adamın çocuğuna ucuz bilgisayar almaya çalışıyordu.

Dostum sene 2023 çocuğuna PC alacakmış gibi bie entariye takılmaya gerek var mı? Enayilik bu bildiğin zaten milletimizde araştırma okuma adına bir olgu yok. Olsaydı ülke bu halde olur muydu?

Vicdan yazanları anlamıyorum arkadaşım neyim vicdanı olacak mal benim malım istediğime koyarım. Alan mutlu veren mutlu serbest piyasa bunun adı. Komedi ya 😅😁

Alan memnun satan memnun sana ne dostum? Serbest piyasa muhabbetini bir türlü kavrayamadınız, sa-na-ne?

Sana ne olabilir ama yine de işin ucu kazıklanma başlık dogru. Ama yorumlar yanlış.

Fiyatından pahalı bir şekilde satıp bilmeyenleri kazıklamak doğru mu?

Vicdanınız rahatsa sıkıntı yok hocam benim yapabileceğim bir şey değil belki adamın çocuğuna ucuz bilgisayar almaya çalışıyordu.

Bilmeyen insanın araştırmaması suçtur. Yani buraya olmadı diğer bilinen forumlara "ya ben böyle bir sistem alacağım da fiyatı özellikleri nasıldır" diye bir konu açmak zor olmamalı.

Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır demişler eğer alıcı öğrenmiyorsa onun ayıbıdır.

Ki kendi malım olsa da böyle bir soru sorulsa değmeyeceğini belirtirim. Sormamak onun hatası ben ona istediği oyunların testini attım alıyor musun dedim alıyorum dedi hayrını gör dedim.

Kimse kusura bakmasın AM2'li LGA 775'li içinde GT9500 kartlı sistemler 4500₺'ye satılıyordu ne yani ben 5700'e i5 ile 960 vermişim çok mu? :D

RX 580 alınacak paraya 1050 Ti satıyorlar. Diyorsun aynı paraya RX 580 var neden bu kadar pahalı adam da sana sıfır linki atıyor 200 TL ucuza koymuş sıfırının. İşin kötü yanı bu şekilde satış da yapabiliyorlar bilmeyenlere. Adam duymuş mesela 1050 Ti iyi diye alıp geçiyor.

E tamam o zaman gitsin RX580 alsın araştırıp. Piyasası belli ona göre fiyat koyuyorsun.

Bu sana ne diyenlerin hepsinin insanları kazıkladığına adım gibi eminim. Bir şeyin ederi neyse bellidir bunu pahalıya satmak benim gözümde dolandırıcılıktan farkı yok. Umarım o çaldıklarınız çoluğunuzdan ailenizden çıkar başka bir şey demiyorum.
Türkiye siyasetine benzedi bir gün terörist oluyoruz bir gün dolandırıcı :D dolandırıcı olmamızın sebebi de isteyen istediği fiyatı yazsın değerinin üstündeyse zaten basitçe almazsın dememiz.

İkinci el için bir fiyat belirlersiniz ve bunu yayınlarsınız.Ki benim gibi acelesi yok ise 10 yıl sonra satılsa bile olur bu sırada biri almaya kalktı kardeş alma bak daha o fiyata gelmedi demem.Bir kişi aynı ürünün 10 yerdeki fiyatına bakmadan tek alıcıya zaten alayım demez.

Bu sana ne diyenlerin hepsinin insanları kazıkladığına adım gibi eminim. Bir şeyin ederi neyse bellidir bunu pahalıya satmak benim gözümde dolandırıcılıktan farkı yok. Umarım o çaldıklarınız çoluğunuzdan ailenizden çıkar başka bir şey demiyorum.

Serbest piyasada kazıklanma adında bir şey yoktur. Araştırmayan cahil insan vardır. Sana bir şey ögretmemişler sanırım. Ne garip insanlarsınız haram yiyioruz sanki kendi malımı istediğim fiyata satarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı