İkinci elde kazıklanmayın

Her ne kadar kötü olsada serbest piyasa ekonomisi bu.
İnsanlar istediği fiyattan koyabilir ama diğer insanlar ile rekabette kazanmak ve satabilmek için ucuzlatmak zorunda kalacak.
Keyfi bilir yani, gidipte bir enayi alıyorsa da yazık kafasına.

Sosyal analiz gibi konu olmuş.

"Haram mı yiyoruz"dan "ahlaklı değil" diyene çok fazla ve farklı yorumlar mevcut.

Bence bu yapılan dolandırıcılık tanımına uygun olabilir.

Bakın hırsızlık demiyorum.

Dolandırıcılık farklı hırsızlık ayrı kavramlardır.

Herkesin her şeye hakim olmasını ve her şeyi araştırmasını, bilmesini bekleyemezsiniz.

Her işte karşılıklı ahlak boyutunda bir yapı olmalı.

İşin etik boyutu ve inançlılar için ise işin manevi boyutu düşünülmeli.

"Kendisi araştırsaydı, ben zorla satmıyorum" bu kendini kandırmak, işi dolandırmaktır.

Madem sen o ürünün ederini biliyorsun da neden ederinin üzerinde bilmeyene satıyorsun.

Hem etik olarak hoş değil hem dini açıdan günah.

Tabii serbest piyasa var ve tabii bu yapılan suç değil ama hiç kendimizi kandırmayalım.

Bu davranış hem günah hem doğru değil.

Yapana ve bu davranışı olumlayana güle güle. Böyle insan akrabam hatta babam bile olsa silerim üstünü. Benden uzak olsunlar.

Önce ahlak...

Son düzenleme:
Arkadaşlar, Facebook'da gözüme bir ilan çarptı. Adam RX 580 8 GB ekran kartını 7250₺den satışa koymuş ve birkaç tane zaten sattığını söylüyor. Böyle ilanlara kanmaması için etrafınızı uyarın.

Eki Görüntüle 1756524

Eki Görüntüle 1756523

Eki Görüntüle 1756525

Eki Görüntüle 1756522
Allah bildiği gibi yapsın, hocam siz uyarmaya çalışmışsınız. Birine böyle bir fiyattan kazıklarsa onun için yazık olur. İnşallah kimse kanmaz, uyaralım insanları.

Bence böyle durumlarda alıcı biraz araştırmalı örneğin bu forumu bu şekilde en yararlı şekilde kullanabilir veya Google 21.yy da yaşıyoruz bu ürünü alacak kişide az çok bilinçli olmalı zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı