İkinci yabancı dil ne olmalı?

Çinceyi öğrenemezsiniz ki çok emek ister bence onu boş verin o kadar önemli bir özelliği yok zaten. Bence Rusça, Almanca ya da kolay olmasını istiyorsanız Fince olabilir. Yaşadığınız coğrafyaya turistler geliyor mu hangi ırka mensuplar bunlara da bağlı.

İspanyolcanın en fazla konuşulan 3.dil olduğunu biliyorum. Ama nerelerde konuşuluyor? Latin Amerika ülkelerinde ve çok işime yarayacağını düşünmüyorum. Almanca ve Fransızca arasında kaldım.
Fransızcanın telaffuzları çok zor diye başlamadım. Almanca'ya gelirsek en çok işime yarayanın o olacağını düşünüyorum. İkisine de yakın zamanda başlayacağım. Hangisi daha iyi olacağını düşünüp başlayacağım. Bu arada yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.

İspanyolcanın en fazla konuşulan 3.dil olduğunu biliyorum. Ama nerelerde konuşuluyor? Latin Amerika ülkelerinde ve çok işime yarayacağını düşünmüyorum. Almanca ve Fransızca arasında kaldım.
Fransızcanın telaffuzları çok zor diye başlamadım. Almanca'ya gelirsek en çok işime yarayanın o olacağını düşünüyorum. İkisine de yakın zamanda başlayacağım. Hangisi daha iyi olacağını düşünüp başlayacağım. Bu arada yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
Almanca , İngilizce'ye biraz benziyor eminim hemen öğreneceksinizdir.

Hangi amaçla kullanacağına göre değişir. Kolay bir dil istiyorsan Fransızca ve Almanca pek kolay diller değiller yalnız şöyle bir tavsiyede bulunabilirim; İspanyolca öğrenirsen hem çok sayıda insanla iletişime geçebileceğin bir dili öğrenmiş olursun hem de Fransızca öğrenirken sana büyük kolaylık sağlar. Neden İspanyolca ve Fransızcayı arka arkaya öğrenmeyesin? Ayrıca İspanyolca ile Portekizce geçişin çok kolay olur. Yani İspanyolcayı temel dil olarak öğrenip sonrasında çok daha rahat şekilde Fransızca - Portekizce - İtalyanca öğrenebilirsin.

Not: İngilizce, İspanyolca ve Fransızca biliyorum. Tecrübe etmediğim bir konuda sallamasyon bir şey demiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı