İktisat bölümü zor mu?

mahmutabe

Centipat
Daha fazla  
İktisat ya da işletme okumak istiyorum. 10. sınıftayım, matematiğim ve İngilizcem kötü. Yine de okuyabilir miyim? Seneye bu durum düzelir mi?
  • Bazıları bu bölümlerden mezun olduktan sonra iş bulmanın çok zor olduğunu söylüyor. Gerçekten öyle mi?
  • Hangi üniversitelerde okumak daha iyi olur?
  • Bu bölümler söylendiği kadar zor mu, yoksa abartılıyor mu?

İktisat ya da işletme okumak istiyorum. 10. sınıftayım, matematiğim ve İngilizcem kötü. Yine de okuyabilir miyim? Seneye bu durum düzelir mi?
İngilizceyi üniversitede öğretiyorlar zaten. Önemli olan Matematik. onu da halletmek zor değildir. Sadece senin çabana bağlı.

Bazıları bu bölümlerden mezun olduktan sonra iş bulmanın çok zor olduğunu söylüyor. Gerçekten öyle mi?
200K ile öğrenci alan bölümden bile en kötü mezun 1 sene içerisinde iş buluyor.

Hangi üniversitelerde okumak daha iyi olur?
İsmi olan bir üniversitede okumak her zaman ileriye götürür.

Bu bölümler söylendiği kadar zor mu, yoksa abartılıyor mu?
Bence zor değil ama Matematik temeli olmayan ve dersleri sevmeyen birisi net zorlanır.

İngilizceyi üniversitede öğretiyorlar zaten. Önemli olan matematik. Onu da halletmek zor değildir. Sadece senin çabana bağlı.

200k ile öğrenci alan bölümden bile en kötü mezun 1 sene içerisinde iş buluyor.

Bence zor değil ama matematik temeli olmayan ve dersleri sevmeyen birisi net zorlanır.

Sizde mi iktisat okuyorsunuz.

İngilizceyi üniversitede öğretiyorlar zaten. Önemli olan Matematik. onu da halletmek zor değildir. Sadece senin çabana bağlı.

200K ile öğrenci alan bölümden bile en kötü mezun 1 sene içerisinde iş buluyor.

Bence zor değil ama Matematik temeli olmayan ve dersleri sevmeyen birisi net zorlanır.
hocam omü de okunur mu?

Hocam omü de okunur mu?
Bu üniversitenin İktisat bölümü hakkında duyduğum şeylere dayanarak okunmaması gerektiğini düşünüyorum. Geçen sene bölümün %38 kadarı ya başka bölümlere yatay geçiş yapmış ya da bölümden ayrılmış. Akademik kadro pek çalışkan değil gibi. Fakültenin akademik başarı oranı Havza MYO'dan bile kötü durumda.

Bu üniversitenin iktisat bölümü hakkında duyduğum şeylere dayanarak okunmaması gerektiğini düşünüyorum. Geçen sene bölümün %38 kadarı ya başka bölümlere yatay geçiş yapmış ya da bölümden ayrılmış. Akademik kadro pek çalışkan değil gibi. Fakültenin akademik başarı oranı havza MYO'dan bile kötü durumda.

Anladım hocam. Bende çok istemiyorum sıralamamın daha iyi yerlere yeteceğini düşünüyorum ama bazı sebeplerden ötürü omüde okuyabilirim maalesef. Peki bu dediklerinize nereden ulaşibiliriz. Gerçekten o kadar kötü mü ya?

Anladım hocam. Bende çok istemiyorum sıralamamın daha iyi yerlere yeteceğini düşünüyorum ama bazı sebeplerden ötürü omüde okuyabilirim maalesef. Peki bu dediklerinize nereden ulaşibiliriz. Gerçekten o kadar kötü mü ya?
YÖK istatistikleri, biraz Avesis verileri ve buraya uğramış hoca ve öğrenci görüşleri ile elde ettiğim bilgiler bunlar. Yine aynı fakülteden Kaymakamlık Sınavı birincisi de çıkmış ama. Biraz da iş öğrencide bitiyor.

YÖK istatistikleri, biraz Avesis verileri ve buraya uğramış hoca ve öğrenci görüşleri ile elde ettiğim bilgiler bunlar. Yine aynı fakülteden Kaymakamlık Sınavı birincisi de çıkmış ama. Biraz da iş öğrencide bitiyor.
Anladım hocam. Peki İÜ maliye veya hacıbayram veli ya da ankara çeko okunur mu onun yerine. Aslında omüyü çok istemiyorum ama arkada yatan belli başlı sebeplerden dolayı gitme olasılığım var. Öneriniz ne?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı