İlaçlar sonrası güçsüzlük ve denge kaybı

626016

Hectopat
Katılım
8 Şubat 2023
Mesajlar
2.238
Makaleler
10
Çözümler
25
Yer
Türkiye
Herkese merhaba, sosyal ailesi nasılsınız?
Ben astım hastasıyım ve artık beni çok zorlamaya başladı.
Geçen gün güç yetersizliği ve denge sorunlarım için doktora gittim ve astım ilaçlarım yüzünden kemik erimesi olduğunu söyledi.
Yaklaşık 4 aydır gün geçtikçe daha da şiddetli oluyor ağrılarım.
Özellikle bel ve boyun kısımlarında şiddetli ağrılar var.

1716745366871.png


Tam olarak böyle fakat tarif edilemeyecek kadar şiddetli.
Bırakın ağırlık taşımayı bu yazıyı yazarken/temel ihtiyaçlarımı karşılarken bile zorlanıyorum hatta şu an yatağa gömülesim var.
Eğilmek için kolumu dayayacağım bir boru bile yaptırdım eve.
Biraz yoğun geçtiği için hem fiziksel hem mental destek almam gerekiyor psikolog aracılığıyla antidepresan da kullanıyorum kafam da güzel.
Ayrıca amacım kendimi övmek olmamakla birlikte normalde gayet kas sahibi biriydim ama şu an kollarımı elimle sıktığımda sanki bir bitki gibi canlı değilmişim gibi elime direkt kemiklerinin hisleri geliyor.
Yani eriyorum kısaca.
Eski gücüme kavuşmak için neler yapabilirim?
Ayrıca ilaçlara ara ver gibi cümle önerilerine kapalıyım çünkü ilaçlar artık benim kaderim kullanmadığım an ölüyorum neredeyse.
Sağlık ile ilgilenen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de bu kadar şiddetli olmasa da alerjik astım var. Bir dönem ilaç kullanmıştım uzun süre. Sonra kendiliğinden iyileşti. Kalıcı bir iyileşme değildi ama uzun süre ilaç kullanmadan idare etmiştim. Sonra tekrar belirtiler başlamıştı ve yine bir dönem ilaç kullandım. Artık uzun süredir ilaç kullanmıyorum ve iyiyim. Astım olduğum halde ve uzun süreler ilaç kullanmadan nasıl iyi olabiliyorum anlatayım; Spor yaptım ve kendime çok iyi baktım. Her gün dağ kekiği çayı yapıp içtim. Keçiboynuzu yedim veya keçiboynuzu pekmezi yedim. Halen ara sıra keçiboynuzu pekmezi tüketirim, tahine karıştırıp. (Tahin önemli değil, keçiboynuzu önemli.) Sigara ve alkol hiç kullanmıyorum. Kendimi bildim bileli sigara kullanmam ve sevmem. D ve B12 vitaminimi düzenli olarak takip ederim ve eksikse tamamlarım. (Kalçama B12 iğnesi yapabiliyorum.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı