İlan açanlar ne yaşıyor?

  • Konuyu başlatan Emie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 4B
... ekonomi niye bu hale geldi onu sorgulayın..
Şurdan öncesine katılmıyorum.
"ejideriya'' önemli hocam öyle demeyin. Kartın herhangi bir yerinde herhangi bir tür "ejideriya'' olunca kartın değeri 30x artıyor. Bu yazılı bir kanun. Kabullenin şunu!
Kesinlikle katılıyorum hocam, o logo çok önemli:
IMG_20210323_171709.jpg

Bu modelin ekran kartına ve fiyatına bakınız. Newegg'den dolar 8+ iken 13-13.5K civarına geliyordu. Ekran kartı neydi biliyor musunuz? RTX 2070. Şimdi size sorum:
Newegg ve Amazon gibi yerler babasının hayrına mı satış yapıyor yoksa bizim ülkemizde daha fazla parayı daha düşük konfigürasyona vermek mi normal?
 
Arkadaşlar hep merak etmişimdir. Bu insanlar bu ilanları açarken kafalarından ne geçiyor acaba? Bunun gibi Tofaş arabalara yüz bin fiyat çekenler de var. Bu nedir ya? :D

Eki Görüntüle 952646

Genelde satış için birisi ile anlaştığında filtrelendiğinde ilan çıkmasın diye 1.111.111 gibi fiyat yazılıyor. 1TL yazanlarda pazarlık olur/fiyat bilgisi özelden verilecektir anlamında yazılıyor :)
 
Bu sıkıntı daire ev araba satışlarında da var. Adam bakıyor, hd 7850 10 yılık kart 900tl vayyy be diyor. benimkisi diyelim gtx 1060 3gb 3000tl eder diyor. Bu karaborsacılıktır. Yok dolar da yok ekran kartı piyasada az da .... baha ne alayı alsat işine girdi. incehesaptan, 1050ti yi 1800 alıyor indirim günü, sonra 2500tl satışa çıkarıyor. Vay dolar dı vay serbest ekonomi. Geç bu esnaf ağzını bu karaborsacılıktır,
 
Arkadaşlar hep merak etmişimdir. Bu insanlar bu ilanları açarken kafalarından ne geçiyor acaba? Bunun gibi Tofaş arabalara yüz bin fiyat çekenler de var. Bu nedir ya? :D

Eki Görüntüle 952646

Ürünün fiyatı ne kadar fazla ise o kadar kişinin önüne çıkar, pazarlama taktiği gibi düşünülebilir.
unknown.png
unknown.png
 
İlan listesi en ucuzdan en pahalıya veya tam tersine göre filtrelendiğinde en tepede olmak için yapılıyor diye tahmin ediyorum. Kısacası dikkat çekmek amaç. Ve her ürün kategorisinde var bu arabadan mutfak robotuna kadar.
 

Geri
Yukarı