İlanlar ve İkinci El Alışverişlerde Önemli Noktalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Satış ilanlarım devamlı siliniyor. Aynı ilanı devamlı açmak zorunda kaldım ama yine silindi. Sorun nedir?
 
Kuralları ve uyarıları okumamışsınız, yeni üyelerin ikinci el ilanları onaylanmıyor ve siliniyor. Bir güvenilirliğiniz, katkınız oluşana kadar onaylanmaz.
 
İkinci elde telefon onaylı konu açılması bir yönden sağlıklı ilgli arkadaş lar a duyurulur
 
E-sigara sakıncalı olabilir.

Yeni üyeyseniz ikinci el konularınız hemen onaylanmıyor. Tarihinize, aktivitenize bakılıyor.
Merhaba Ali bey, ben Toshiba M50-A-10F ikinci el ilanı açmıştım yaklaşık 2-3 saat önce. Ve şimdiyse ilanımı bulamıyorum. Ha illa katkıda bulunacaksam nasıl bir katkıda bulunabilirim ki?
 
Evet benim de ilanlarım siliniyor. Yeni üyede değilim 2014 yılından beri üyeyim. Daha önceden ilan verebiliyordum. Ama şimdi ilan veremiyorum 5 dakika geçmeden ilanım kaldırılıyor.
 
Merhaba.

Açtığım bir konuyu kapatmak ya da düzeltmek istiyorum ancak böyle bir seçenek yok. Yani "Konuyu Sil" ya da "Konuyu Düzenle" gibi bir seçenek yok.

Konuyu açtıktan sonra fark ettiğim bir yanlışı değiştireceğim ama düzeltem kısmına giremedim, sileyim dedim ama onu da yapamadım. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba?

Teşekkürler.

Kuralları ve uyarıları okumamışsınız, yeni üyelerin ikinci el ilanları onaylanmıyor ve siliniyor. Bir güvenilirliğiniz, katkınız oluşana kadar onaylanmaz.
Merhaba.

Açtığım bir konuyu kapatmak ya da düzeltmek istiyorum ancak böyle bir seçenek yok. Yani "Konuyu Sil" ya da "Konuyu Düzenle" gibi bir seçenek yok.

Konuyu açtıktan sonra fark ettiğim bir yanlışı değiştireceğim ama düzeltem kısmına giremedim, sileyim dedim ama onu da yapamadım. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba?

Teşekkürler.
 
Neden satılık ilanı veremiyorum? Konu iptal ediliyor sürekli.
 
İkinci el alışverişlerde güvenli bir şekilde alım satım yapmak için bazı tavsiyelerimiz var:

  • Karşılıklı isim, soyisim, T.C. kimlik no ve banka hesap bilgilerini, IBAN'ı alıp bunları kullanın.
  • Kişinin isim ve mahlaslarını (Takma isimlerini) internet üzerinden araştırın, siciline bakın.
  • Üçüncü parti ödeme hizmetleri ve ödeme şirketlerini kullanmayın.
  • Bu sayede emniyet güçlerinin para transferi ve gerçek kimlik tespiti işlemleri hızlı, sorunsuz ilerleyecektir ve olası kötü niyetli kişiler üzerinde caydırıcı etkisi olacaktır.
  • Kargo takip kodunu, kargo şubelerini, veriliş zamanını net bir şekilde paylaşın. Sözünüzü tutun ve kargoya verdim, veremedim, haftasonu oldu, ertesi güne kaldı gibi durumlara karşı dikkatli olun. Kargoya veren sizseniz de karşı tarafın boşa telaş yapmaması için mümkünse kargolaşma işlemini Pazartesi sabah başlatın, hafta içerisinde işlemi tamamlamış olursunuz.
  • İşlem boyunca telefonunuz açık olsun, telaş yapan taraf diğerine ulaşabilsin.
  • Technopat ya da başka bir yayının yetkilisi olduğunu iddia eden olursa iki kat şüpheli yaklaşın, kanıt isteyin. Biz satış yapmıyoruz. Editör ya da moderatör derseniz de onların sayısı belli, hepsi işinde gücünde olgun insanlar, güvenilir insanlar; bundan faydalanmak isteyenlere karşı mod olduğunu iddia eden varsa da burada etiketleyip sormanız yeterli.
  • Benzer şekilde kendisini emniyet mensubu, savcı, bürokrat, üst düzey politikacı, din adamı, gizli ajan ya da toplumda ya da toplumun bir kesiminde güven ya da otorite ile eşleşen mesleklerde tanıtanlara da dikkat edin. Günümüzde dolandırıcılar bu tür kimlikleri taklit etmekten çekinmiyor.

Elbette bu bir garanti sağlamıyor.
  • Sahibinden ya da Gittigidiyor gibi alım satım sistemleri üzerinden ilan açılması ve ticaretin buradan yapılması iki tarafa da güvence sağlıyor.
  • Ödemeler kargo ulaşana kadar donduruluyor, malı yollayan da biliyor ki karşı taraf parasını aracı kuruluşa yatırdı, yani parasını alabilecek.
  • Bunun karşılığında ücretler son derece cüzi.

Özetle ister Technopat Sosyal, ister bir forum ya da sosyal ağ üzerinden tanışmış, konuşmuş olun kendinizi garantiye alın. Anlaştığınızda bir ilan açtırın ve alışverişinizi o ilan üzerinden aracı sistem ile gerçekleştirin.

Herhangi bir aksilikte ihtiyat için şüphelendiğinizi belirtin, moderasyona alım satım konusunu raporlayın, bizi haberdar edin. Emniyet değiliz, durumu sizin için çözemeyiz ancak önlem almak için uğraşırız. Kullanıcı sözleşmesi gereği maddi ya da hukuki bir sorumluluğumuz yok, tuttuğumuz kayıtları yasal olarak gerekli olduğunda paylaşıyoruz.

Merhaba, dünden beri 2 kere ikinci el bölümünde konu açtım ilkinde "Sosyal Dışı Resim Servisi Kullanımı" adı altında uyarı aldım ve konum silindi. Bugün tekrar ikinci el kurallarınızı okuyarak konu açtım ve bu defa resimleri forumunuza upload ettim(direk link koymadım) bu sefer de hiçbir uyarı/bilgilendirme yapılmadan konu ortadan kayboldu. Herhangi bir şekilde bir yöneticiye mesaj ile de ulaşma şansı bulamadım konu hakkında bilgi alabilmek için. Tam olarak işleyişinizi anlamamakla birlikte bu şekilde konuların kaldırılmasına sebep olacak bir şey yapmadığımı düşünüyorum.

Konu ile ilgili bilgi verirseniz bende anlamaya çalışacağım, teşekkürler.
 
2. el ürün alırken, faturası ve garantisi olan bir ürün alıyorsak, ileride garantiye götürmek istediğimizde nasıl yapacağız? Faturada ürünün ilk sahibinin ismi yazıyor olacak.
 
Burası nasıl bir forum platformu ben anlamadım. Moderatör veya moderatörleriniz bir konuyu siliyor, akabinde ne bir bildirim ne bir uyarı ne de bir mesaj gelmiyor. Üstelik silinen konuda hiçbir kural ihlali vs. olmadığı halde. Bu şekilde keyfi iş yapıldığı aşikar. Tüm bunları denetleyen bir mekanizma yok mu? Yani insan gibi yazıyorum cevap yok, konu açıyorum siliniyor cevap yok, ne istiyorsunuz seviyesiz bir şekilde küfürü basıp bir daha siteye girmesin mi insanlar?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı