İlanlı satış sitesi nasıl oluşturulur?

genkin9

Hectopat
Ben bir satış sitesi veya telefon uygulaması kurmak istiyorum, insanlar kendi hesaplarını oluşturup ilan koyabilecekler. Komisyon falan alınmayacak kişiden, ücretsiz olacak. Amaç satıcı ile alıcıyı bir araya getirmek, onlara aracılık etmek. Bunu ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilir miyim? Sonuçta kullanıcılardan siteye para aktarılmayacak veya komisyon olmayacak. Veya gerçekleştirirsem nasıl gerçekleştiririm?

Sahibinden ve Letgo gibi büyük şirketler varken bence biraz geç kalınmış bir karar. Kendinize "İnsanlar neden benim sitemi kullanmalı?" demelisiniz bunlar varken. Eğer iyi bir sebebiniz varsa veya sadece yapmak denemek istiyorum diyorsanız yapın tabi ki.

Biraz geç kalmış olabilir misin?
Letgo gibi siteler mevcut. Sizin böyle bir site açmanıza gerek yok çünkü paranız yoksa kendinizi tanıtamazsınız veya reklam veremezsiniz kimse sizin sitenizi tercih etmez. Gereği kadar paranız yoksa hiç atılmayın bu işe.
Sahibinden ve Letgo gibi büyük şirketler varken bence biraz geç kalınmış bir karar. Kendinize "İnsanlar neden benim sitemi kullanmalı?" demelisiniz bunlar varken. Eğer iyi bir sebebiniz varsa veya sadece yapmak denemek istiyorum diyorsanız yapın tabi ki.
Biraz daha spesifik bir fikrim var, Letgo vs. gibi genel değil de. Mesela, sadece kitap satışı yapılacak ve ona göre özelleştirmeler olacak. Yani konuya bir tık başka açıdan bakmış gibi olacak, evet biliyorum nadirkitap vs. de var ama dediğim gibi değiştiriyor perspektifi. Yani fikir tamamen olmuş bir şeyi kopyala yapıştır mantığıyla olmayacak. Ha, evet deneyim de işin bir tarafında öyle de olsun istiyorum bir taraftan.

Ücretsiz hostinglerle bir yere varamazsın, zaten böyle multi vendor yazılımlar kötü kaynaklarda hayatta kalamazlar. Ücretli bir hosting şart yani, tabii yazılımı nasıl yapacaksın orası da meçhul. Benim bildiğim ücretsiz multi vendor web yazılımı yok, ben bilmiyorum yani ama vardır muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı