Kıymetli arkadaşlarım, merhabalar. Size nasıl dolandırıldığımı kısaca özetleyeceğim ki denk gelen hiçbir arkadaşım bu konuda mağduriyet yaşamasın tekrardan.
Facebook üzerinden bu reklama denk geldim. Tıkladım açtım. Numarayı aradım "böyle bir numara yok" dedi, neyse dedim WhatsApp'tan yazayım. Yazdım, konuştuk anlaştık. Siteye üye oldum. GeT ile alayım dedim kısaca 5000TL tıko yolladım. Neyse baktım ödeme doğrulamada banka olarak sadece Akbank var. Hala farkında değilim tabii. Tuttum destekten numaralarını aramaya başladım yok, numara yok, çalma yok. Sonra bu şahıs WhatsApp üzerinden https://www.ilanxtr.com/canlidestek bu link ile iletişime geçmemi istedi. Ben tabii saf salak konuştum;
Sonra aklım bu işe ermedi, tuttum para yatırdığım bu IBAN nosunu (TR880004600175888000063429) arattım Google'da. Olmadı ismi arattım; Aköde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A. Ş, arattım ve web sayfasını bulup Tosla iletişim olarak anladığım yeri aradım. Adıma hesap açıldığını öğrendim, numaramı söyleyip hesaba bloke koydurdum. Anladım ki dolandırıldım. Bu arada konuştuğum şahıs şu şekilde bir de kimlik atıyor bana güven kasmaya çalışıyor geri ödeme beklemeden tekrar almayı:
Velhasıl zokayı yuttum. Yarın ilk iş hesaplarım blokedeyken gidip şikayette bulunmak. Ben sözde bu işleri de bildiğimi sanan zavallıymışım. Sizlerden ricam, bilindik yerlerden alışveriş yapmanız ve her gördüğünüze de inanmamanız. Saygılarımla.
Son düzenleme: