İleriye dönük sıvı soğutma vs hava soğutma

DobraKobra

Centipat
Katılım
27 Mart 2023
Mesajlar
49
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle hekrese merhaba. MSI MAG Forge 320r kasa aldım. Yarın sistemimi içine kuracağım. Maksimum 4000 TL bütçem var ileriye dönük olsun istiyorum 360mm sıvı soğutma mı alayım yoksa kule tipi soğutucu mu? Şu an modelini bilmiyorum 2015 yıllarından kalma bir Cooler Master kule tipi soğutucu kullanıyorum(sanırım Hyper 103) elimde ki işlemci 11400F farkındayım pahalı bir kule tipi soğutucu veya 360mm sıvı soğutma fazla gelecektir. Ama dediğim gibi ileriye dönük uzun yıllar kullanmak istiyorum 5 6 sene boyunca. 6 ay içerisinde işlemci değiştirmeyi de planlıyorum. Tavsiye ettiğiniz kaliteli marka model var mıdır?

Şu an Zalman R1 kasa( fanları bozuk yan kapağı açık şekilde kullanıyorum),Cooler Master Hyper 103 ve 11400F ile tam yükte 83 86 derece sıcaklık değerim var. Şimdiden teşekkürler.
 
İleride eğer daha yüksek ısınan veya daha güçlü bir işlemci alma niyetiniz, planınız varsa sıvı sogutucu alabilirsiniz. Ancak sıvı sogutucuların bakımıda biraz tuzlu olabiliyor. Hava soğutucu çoğu işlemci için yeterli aslında. Eğer normal bir kullanıcıysanız sıvı sogutucu önermem çünkü gereksiz masraf olur, sadece havalı olsun güzel dursun diye alırsınız. Onun haricinde sıvı sogutucuları genelde yayıncılar ya da tüm gün sistemi zorlayanlar yani render alan, 3D tasarımcılar veya editörler kullanır. O yüzden benim tavsiyem hava sogutucu alıp kalan miktarıda sistemde ne eksikse ya da düşükse onu yükseltmeniz yönüde olacaktır. Yine de son karar sizin.
 
İlla sıvı soğutucu alacam derseniz fiyatı yükselmiş düşerse alabilirsiniz.

@Merdt Hocam bunu önermişti buna da bakılabilir.
 
Son düzenleme:
@Merdt Hocam bunu önermişti buna da bakılabilir.

Performansı çok iyi görünüyor. Bayağı da sessiz yani ben çok sevdim. Bu kanalı bayağıdır takip ediyorum burdan heves edip aldım. Kullanıyorum birkaç haftadır. Gaming.gen.TR'de 4000 lira idi. Hala öyleyse gayet iyi fiyat.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Enermaxın test sonuçları görselde.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0065.jpeg
    IMG_0065.jpeg
    84,1 KB · Görüntüleme: 13

Yeni konular

Geri
Yukarı