İlitam askerlik tecil ettirir mi?

Sunny

Hectopat
Katılım
14 Şubat 2021
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3 yıl önce 4 yıllık lisans bitirdim. Geçen 1 yılda Tezsiz Yüksek Lisans ile tecil ettirdim. Tezsiz Y. L. 3 dönem yapılabiliyor. Tabii parasıyla. Bu arada 2 yıllık AÖF ilahiyat bitirdim ve DGS ile ilitam kazandım. Normalde ilitam okuyanların tecili oluyor ama benim kafamı kurcalayan daha önceden lisans okuduğum için sen yine lisans okuyorsun tecil edemezsin gibi bir durum var mı bilen varsa ve cevaplarsa çok minnettar olurum. Teşekkürler.
 
Askerliği yapalı çok oldu fakat benim zamanımda 2-3 üniversite bitirip gelenler vardı. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
 
Yaşınıza bağlı biraz. Lisans ve üstü bir öğrenim görecekseniz yaş sınırı 32 olması lazım askerlik için. Teciliniz bittiyse öğrenci olarak kayıt olduğunuza dair belgeyi doğduğunuz şehre bağlı askeri şubeye getirmeniz yeterli. Ben bu şekilde hallettim.
 
@Sunny yıllar sonra yazılan mesajların yanlış olduğunu düşündüğüm ve benim gibi sonradan okuyacakların bilmesi için bir mesaj ekleyeyim.

Öncelikle konu sahibi kendi deneyimini ve bildiklerini de eklerse çok yararlı olur. Ayrıca ileride bu mesajı okuyacaklar kendi durumları için en doğru bilgiyi askerlik şubesini telefonla arayıp bilgi alarak oğrenebilirler.

Bunların dışında 7179 sayılı askerealma kanunu m.20/2-a "bitirdiği okulun dengi veya daha alt seviyedeki bir öğretim kurumuna kayıt.
Yaptıranların askerlikleri ertelenmez." kapsamında lisanstan mezun olup tekrar lisans veya önlisansa yazılarak tecil yapılamıyor. Lisanstan mezun olduktan sonra ancak lisans üstüne kayıt yapılarak tecil olunuyor.

Aynı şekilde önlisanstan mezun olup önlisansa yazılanlarda da tecil olmuyor peki önlisanstan mezun olup lisansa yazilirsak ne olur? Daha ayrintili burada (2 yıllık bölüm bitirilip 4 yıllığa geçince tekrar tecil uzatılabilir mi?) bahsettim. Böyle bir durumda benim düşüncem tecil ettirilebilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı