İlk Barbie filmine mi gideceksiniz yoksa Oppenheimer'a mı?

İlk Barbie mi Oppenheimer mı?

• Oppenheimer

Oy: 61 45,2%
  • Barbie

Oy: 24 17,8%
  • Hiçbiri

Oy: 50 37,0%

• Oy verenlerin toplamı
    135
1689692892240.png

Ben Pazartesi günü(24 Temmuz'da) Barbie'ye gittim. Ha tabii bileti önce Oppenheimer için aldım fakat IMAX bize uzak olduğundan ve IMAX'in olduğu yere Cuma gidebileceğimden Cuma'ya aldım onun biletini. Her neyse, şahsen film onca reklamı vs. hak etmeyen bir film. Çok sıradan ve güldürmeyen bir komedi filmi olmuş. İlk 1 saat hadi neyse durumundaydı fakat son 1 saat beni iyice baydı. Zaten her oynadığımız oyun propaganda ürünü olmaya başlamışken son 1 saat ataerkil sisteme karşı propoganda yapılmasını izlemek beni baydı. The Batman filmi nasıl ki 3 saat değil 2 saat 30 dakika olsa çok iyi olacaksa bu film de öyle. 2 saat değil 1 saat 30 dakikaymış bunun hakkı.

The Batman filmi nasıl ki 3 saat değil 2 saat 30 dakika olsa çok iyi olacaksa bu film de öyle. 2 saat değil 1 saat 30 dakikaymış bunun hakkı.
Batman filmi benide baymıştı hikaye çok yavaştı. Barbie filminin pazarlamasını iyi yaptılar yüksek ihtimal ile iyi satar şahsen filmin çocuklara özel bir film olmasını tercih ederdim.

Benim merak ettiğim neden herkes IMAX değilse izlemeyin triplerine giriyor? 70mm olsa anlayacağım da zaten bizdekiler ondan değil.

Benim merak ettiğim neden herkes IMAX değilse izlemeyin triplerine giriyor? 70mm olsa anlayacağım da zaten bizdekiler ondan değil.
Dijital IMAX'ler bile yine yukarıdan ve alttan kesik olmuyor ve perde anlamında büyük oluyor. Yani bizdeki IMAX'lerde de filmi tam anlamıyla izlerken sıradan sinema salonlarında yukarıdan ve alttan kesik izliyoruz.

Her iki filmi de izlemiş bulunmaktayım. 24 Temmuz Pazartesi Barbie izledim ve 31 Temmuz Pazartesi'de Oppenheimer izledim. Oppenheimer için gitmem gereken AVM daha uzaktı. Her neyse, açıkçası her iki filmde bu kadar öne çıkmayı hak edecek kadar iyi değildi bence. En başta şunu söylemek lazım her iki filmde herkese göre filmler değil, Barbie filmi eğlence sektöründe propaganda görmeyi artık istemeyen tayfa için hiçbir şey sunmuyor. Feminist ve propagandacı tayfa için bir propaganda filminden ibaret. Oppenheimer tek başına değerlendirdiğinde Barbie'nin aksine her anlamda daha iyi bir senaryo sunuyor. En basitinden izlerken keyif almak için taraf tutan bir noktada olmanıza gerek. Fakat çok ağır işleyen yapısı ve bazı noktalarını hızlı geçerken bazı noktalarını ağırdan aldığı için biraz odaksız ilerlemesi benim gözümde eksiydi. Ha hangi filmi tekrardan izleyecek kadar sevdin dersen ikisi de değil. Oppenheimer'ı en fazla o dünyada 30 tane bulunan IMAX salonlarından birine gidersem izlerim. Onun dışında biri fazla yorucu ve ağır, Barbie ise boş kafayla izleyebileceğiniz bir komedi fakat çok çok daha üstün komedi filmleri olduğu için ve komedi işini iyi kurtaramadığı hiçbir zaman ilk tercihiniz olmaz.

Son düzenleme:
Dijital IMAX'ler bile yine yukarıdan ve alttan kesik olmuyor ve perde anlamında büyük oluyor. Yani bizdeki IMAX'lerde de filmi tam anlamıyla izlerken sıradan sinema salonlarında yukarıdan ve alttan kesik izliyoruz.

Her iki filmi de izlemiş bulunmaktayım. 24 Temmuz Pazartesi Barbie izledim ve 31 Temmuz Pazartesi'de Oppenheimer izledim. Oppenheimer için gitmem gereken AVM daha uzaktı. Her neyse, açıkçası her iki filmde bu kadar öne çıkmayı hak edecek kadar iyi değildi bence. En başta şunu söylemek lazım her iki filmde herkese göre filmler değil, Barbie filmi eğlence sektöründe propaganda görmeyi artık istemeyen tayfa için hiçbir şey sunmuyor. Feminist ve propagandacı tayfa için bir propaganda filminden ibaret. Oppenheimer tek başına değerlendirdiğinde Barbie'nin aksine her anlamda daha iyi bir senaryo sunuyor. En basitinden izlerken keyif almak için taraf tutan bir noktada olmanıza gerek. Fakat çok ağır işleyen yapısı ve bazı noktalarını hızlı geçerken bazı noktalarını ağırdan aldığı için biraz odaksız ilerlemesi benim gözümde eksiydi. Ha hangi filmi tekrardan izleyecek kadar sevdin dersen ikisi de değil. Oppenheimer'ı en fazla o dünyada 30 tane bulunan IMAX salonlarından birine gidersem izlerim. Onun dışında biri fazla yorucu ve ağır, Barbie ise boş kafayla izleyebileceğiniz bir komedi fakat çok çok daha üstün komedi filmleri olduğu için ve komedi işini iyi kurtaramadığı hiçbir zaman ilk tercihiniz olmaz.
Ben Barbie izlemedim kendimi sinirlendirmemek için de izlemeyeceğim. Oppenheimer'ı izledim ve dediğin o hız değişikliğine katılıyorum. Ama fizikle ilgilendiğim için bu tür işlere karışmış bir fizikçinin psikolojisi ve çevresini böyle gergin şekilde görmek güzel hissettirdi. Tekrar Oppenheimer'ı izler miyim? Korsana düşerse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı